El cloroplast

El Cloroplast és un orgànul típic de les cèl·lules vegetals que contenen clorofil·la. Gràcies a això pot dur a terme el procés de la fotosíntesi, per això podem dir que el cloroplast és un orgànul productor d'energia.

Estructura del cloroplast:

Són polimorfs de color verd ( degut a que contenen el pigment clorofil·la )que poden tenir formes diverses. Mesuren entre 3 i 19 micres de diàmetre gran i d'1 a 2 micres de diàmetre petit, i hi sol haver entre 20 i 40 cloroplasts per cèl·lula.

Presenten una cobertura formada per una doble membrana: una externa ( permeable ) i l'altra interna( impermeable ). En cap de les dues membranes no trobem ni la clorofil·la ni els lípids colesterols.

A l'interior,i delimitat per la membrana interna trobem l'estroma que és el medi intern on trobem un elevat nombre de components , com ADN, bacteris, ribosomes, enzims, inclusions...

Dins del estroma tobem el tilacoides ( que són sàculs aplanats ), trobem la membrana tilacoïdal ( que te una cavitat interior anomenada espai tilacoïdal ), trobem els tilacoides de grànul i els grànuls.

Funcions dels cloroplasts:

L'activitat principal dels cloroplast és la de dur a terme la fotosíntesi.

Cromoplasts de la polpa del tomàquet Amiloplasts de les cèl·lules de la patata
Tilacoides (ME) Cloroplast de Elodea