SELECCIÓ 2011


 

 

 

 

 

VALENTINE, Jenny El formiguer. Barcelona: Cruïlla, 2011 (El Vaixell de Vapor; 161)

Un noi i una nena són les dues veus que s'alternen per narrar-nos dues maneres de trobar-se sol. El noi ha fugit de casa, alguna cosa ha fet i necessita estar en un lloc on ningú el conegui, tornar-se invisible, no aguanta la mirada reprobatòria dels que el coneixen, la còmplice dels qui aproven l'acció, i el dolor que ha causat. La nena viu amb una mare a qui li agrada massa la festa, el beure i els homes. Una veïna farà de pal de paller d'uns éssers solitaris, amb tot el seu saber va buscant estratègies per què es trobin. L'autora sap mantenir el misteri de la causa de la fugida del noi fins les darreres pàgines en les que tot queda lligat amb multitud d'emocions. L'assetjament, l'expiació, l'abandó, l'amistat, el patiment, la soledat: sentiments que es viuen intensament en aquesta lectura.

Per a nois i noies a partir de 15 anys

 

 

 


 

 

 

 

 

CHAUD, Benjamin Adiós manoplas Madrid : Kókinos, 2011

 

En Manoplas és la mascota d'un nen que pensa que ja és massa gran per tenir un conill com a company de jocs i decideix abandonar-lo al mig del bosc. Quan sembla que ja ho aconsegueix se'n adona dels perills i torna al lloc on l'ha deixat lligat, però en Manoplas no hi és. Narració plena d'humor sobre l'amistat i la responsabilitat.

Per a nens i nenes a partir de 8 anys

 

 

 

 

 

 

NORDQVIST, S. Quan en Findus va desaparèixer Barcelona: Flamboyant 2011

En Petson és un home de pagès que viu sol. Un dia rep un regal que li canviarà la vida. És un cadell de gat dins una caixa de pèsols, Findus es converteix en un bon company trapella. Però el que més li agrada és que en Petson li expliqui la història del dia que va desaparèixer. Una lectura divertida i tendra, que permet fer una interessant i enriquidora lectura de la imatge, amb personatges molt expressius i molts detalls en les il·lustracions.

Per a nois i noies a partir de 9 anys

 

 

 

 

 

GUILLOPPÉ, A Lluna plena Madrid: Macmillan, 2011

 

De nit el bosc amaga molts misteris, un soroll ha despertat als seus habitants que resten a l'aguait fins descobrir el seu origen. Una narració poètica i misteriosa al mateix temps, amb unes il·lustracions troquelades molt acurades que juguen amb l'alternança dels colors de la nit i de la lluna.

 

Per a nens i nenes a partir de 7 anys

 

 

BRASSEUR, P El pequeño libro rojo Barcelona: Océano, 2011 (Océano Travesía)

 

Dues històries paral·leles que es van alternant a cada pàgina a l'entor de la Caputxeta Vermella, per mostrar-nos què es pot fer i què no amb els llibres. La primera narra la situació d'una mestra que comença a explicar un conte. La segona és una recreació del conte popular. Sort que amb els llibres es poden fer tantes coses, si no fos així la Caputxeta no ho hauria explicat! Una història transgresora que agradarà, també, a les mestres bibliotecàries.

Per a nens i nenes a partir de 9 anys