Una WebQuest pel nivell A1 de Francès
mnicola5@xtec.cat

Le Tour de France 2009

Introduction | Tâche | Procès | Évaluation | Conclusion | Crédits | Guide didactique


Introduction

Us agrada viatjar? Estaríeu disposats a seguir als ciclistes del Tour de France 2009? Enguany el tour arriba a Barcelona. Què millor ocasió per apuntar-nos a aquesta volta arreu de França en 21 dies!

Preparats? La cursa comença a Monaco. A partir d´aquí visitarem ciutats com Marsella, la Grande-Motte, Montpellier, Cap d´Agde, Perpignan, Barcelona, Andorra, Saint-Gaudens, Tarbes, Limoges, Paris, Vittel, Annecy, Besançon i altres llocs no menys importants.

Nosaltres estarem allà, quan els ciclistes arribin a la meta, per cridar els noms dels guanyadors i per veure qui portarà el "maillot jaune". En acabar farem una visita turística per les ciutats i conéixerem la gent, les costums i la gastronomia del lloc visitat.

 


Tâche  

Som-hi? Doncs això és el que hem de fer per organitzar-ho tot com cal.

Treballarem en grups(Components) per:

1. Conéixer la història del Tour de France: Descobrir quan va començar tot i quins ciclistes s´han emportat a casa el "maillot jaune". Aprendre l´argot del ciclisme (la grande boucle, la contre la montre, le péloton, les échappés, la lanterne rouge, etc. ), conéixer el significat dels diferents maillots del tour i reconèixer les parts d´una bici.

 

2. Recopilar informació sobre una de les 21 etapes del Tour 2009: recorregut de l´etapa, llocs d´interès, gastronomia de la regió i costums i aficions de la gent que hi viu.

 

3. Elaborar un treball de síntesi de tot el que heu après per posteriorment presentar-lo als vostres companys en format powerpoint. (Instruccions) És recomanable llegir l´apartat de l´avaluació per a que coneixeu els criteris amb els que se us avaluarà.


Procès  

Molt bé, doncs! Comencem aquest viatge arreu de França! Cliqueu sobre els diferents apartats de la columna dreta i seguiu les indicacions.

N
Tema
Activitats
1

Història del Tour de France


(Les maillots)
Activitat 3: Vocabulari del cliclisme

2 Etapes del tour de France


Activitat 4: Les étapes du TDF 2009

 

3 Treball


Organització i presentació del treball

 


Évaluation

Aquesta part és molt important per a que entengueu què s´espera de vosaltres. Llegiu atentament cada apartat, perquè us servirà de guia a l´hora d´organitzar i presentar el vostre treball.

Fluix 1
Acceptable 2
Bé 3
Excel.lent 4
Nota

 

Ús d´internet

 

Han fet servir un únic enllaç i no han buscat totes les informacions demandades.Necessita ajuda per navegar dins una web. Han fet servir els enllaços sense ajuda però no han respost a totes les preguntes Han fet servir un únic enllaç i han respost a les preguntes correctament Han fet servir els enllaços amb èxit i han respost correctament a totes les preguntes  

 

Recopilació

de la informació

 

El contingut és molt pobre. No conté la informació demanada. Moltes errades sintàctiques i gramaticals. Vocabulari pobre i inadequat. El contingut i el vocabulari són acceptables tot i que s´han deixat alguna part. Errades en les estructures treballades a classe. El contingut és adequat i el vocabulari i les estructures utilitzades estan ben treballades. Poques errades. El contingut és molt ampli. Han treballat tots els temes. No hi han errades.  

 

Presentació

del dossier

 

El dossier no està ben organitzat. És difícil de llegir. No està estructurat, no hi han imatges. El dossier està organitzat en parts, tot i que falta l´index i algun annexe. Poques imatges El dossier està ben organitzat (index, cos i conclusió) presenta tots els annexes. Poques imatges. El dossier està perfectament organitzat. Presenta imatges i és molt fàcil de llegir.  

 

Exposició oral

 

No hi ha introducció. No segueixen un guió i les tasques no estan clares. No exposen en francès. Algún component no exposa. Durada: menys de 10 minuts Hi ha introducció, però l´exposició no és amena. Exposen una part de la descripció en francès. Durada: menys de 10 minuts  Bona introducció. Exposició amena. L´exposició en francés és bastant comprensible. Durada: 15 minuts  Introducció molt clara. Exposció comprensible i molt amena. Exposen en francès tots els components. Durada: 15 minuts  

 

Ús de material multimèdia

 

 No utilitzen material multimedia  Utilitzen el power point únicament amb imatges dels llocs visitats.  Utilitzen format power point amb imatges i textos  Utilitzen format power point, amb imatges, textos i so (música i videos)  

També és important que omplis aquestes graelles d´autoavaluació del teu treball i el dels teus companys de grup: AUTOAVALUACIO . Amb les puntuacions obtingudes sabrem qui és el guanyador d´aquest Tour de France particular. Potser vosaltres?


Conclusion

Us heu emportat el maillot jaune? O el maillot vert del millor equip? La veritat que no us podeu queixar, perquè els premis no estan gens malament. Aquesta és la recompensa per la feina ben feta. Segur que heu après moltes coses sobre aquesta cursa mítica i sobre els llocs que la veuen passar. Potser ara teniu fins i tot ganes de conéixer in situ els llocs que heu visitat virtualment. Inclús us agradaria fer-ho amb el vostre equip!

Qui sap? Potser algun dia utilitzareu aquest treball per materialitzar els vostres desitjos de viatjar i conéixer món. Segurament un dia utilitzareu Internet per preparar viatges futurs, planificar rutes, triar hotels i mitjans de transport, per recórrer aquest país veí de nord a sud i d´est a oest.

Per començar aquest nou periple us recomano que visiteu els enllaços següents:

Le portail officiel des Offices du Tourisme et des Syndicats d´Initiative Français

Le portail du Gouvernemenet de la France

Le site de Viste-de-France et du groupe I-Com

Le site Visite.org

 


Crédits

En primer lloc voldria agraïr a la tutora Montserrat Paradis el seu suport i la seva paciència. Sense els seus ànims no hagués sigut capaç de acabar aquesta webquest.

He de donar les gràcies a M. Josep Simó per la seva adaptació del model de webquest de The Webquest Page, que he utilitzat per crear aquesta webquest. He de fer una obligada referència a Bernie Dodge pel seu paper creador i a la Comunitat Catalana de Webquest per la seva dedicació a la creació, difusió i aprofitament de webquests.

Així mateix vull fer referència als diferents llocs que he visitat en búsqueda de informació sobre el tema i preparació de les activitats d´aquesta webquest, els quals ja han sigut degudament assenyalats en l´apartat Procès i no puc oblidar-me dels llocs següents que, gratuitament, m´han proporcionat les imatges d´aquesta webquest.

http://gif.recursosgratis.com

http://www.100pies.net

http://www.fredzone.org

http://recursos.com.es

Webquest: Le tour de France de Montse Nicolas

mnicola5@xtec.cat


Data de creació: Curs 2008-2009
(Curs D109: Webquest:una metodologia per treballar amb Internet a l´aula)
F ormació permanent del professorat del Departament d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya