Quins tipus de dofins hi ha?Torna a la pÓgina inicial

DOFI MULAR

Característiques del dofi mular

El dofí mular és possiblement el cetaci més conegut per la majoria de la gent. Es tracta de l'espècie que apareix amb més freqüència als dofinaris i parcs aquàtics de tot el món, on embadaleix el públic amb els seus exercicis; també pot veure's al mar amb relativa freqüència, ja que es tracta d'un dofí força costaner que no defuig la presència humana, s'acosta a la platja i arriba a entrar als ports.
És una espècie cosmopolita que abans es trobava per tota la costa catalana, però actualment només es localitzen tres nuclis de
població: un al nord de la Costa Brava, un altre al Garraf i un tercer al Delta de l'Ebre.
 

Nom:Dofí mular  (Tursiops truncatus)

Hàbitat: mar

Reproducció: vivípara

Alimentació: menja gambes, crancs, calamars, pops i una gran varietat de peixos

Vida social: viu en grups petits i no és estrany trobar exemplars solitaris

pes :150-350 kg

llargària: 1'5 i 4 metres

longevitat :més de 30 anys en captivitat

gestació: 350-365 dies

nombre de cries : 1

mides en néixer : la cria en néixer fa 120 cm de llargada, i pesa entre 28 i 32 kg
 
 

Informació extreta de l'enciclopèdia electrònica del diari Avui.
Torna enrera