L'art s'acosta a la gent

Configuracions urbanes és una exposició permanent situada en les places i carrers de la Ribera i a la Barceloneta que es va crear dins les propostes culturals relacionades amb la Barcelona Olímpica de 1992.

Creixent en aparença (Crescendo appare), de Mario Mertz.

La misteriosa sèrie fibonacci

Les obres que la composen recullen la tensió creadora de vuit artistes contemporanis que a tavés de la seva obra aconsegueixen sintonitzar amb l'espai físic i l'humà. James Turrel, Jaume Plensa, Ulrich Rückriem, Lothar Baumgarten, Mario Merz, Juan Muñoz, Rebecca Horn i Jannis Kounellis van deixar el seu art pels carrers de Barcelona.

Born, de Jaume Plensa

Rosa del vents, de Lothar Baumgarten

Lothar Baumgarten, amb "Rosa del vents" a la plaça Pau Vila (Moll de la Barceloneta ); Rebecca Horn, amb
"L'estrella ferida" en Homenatge a la Barceloneta, en el nou passeig Marítim; Jannis Kounellis exposà la seva obra "Balança romana" entre el carrer Baluard i el carrer Almirall Cervera; Mario Merz, "Creixent en aparença"(Crescendo appare); Juan Muñoz, amb "Una habitació on sempre plou" en la plaça del Mar; Jaume Plensa, amb "Born", situada en el passeig del Born i el carrer Volta d'en Dusai; Ulrich Rückriem, "Sense títol" (quatre cunyes) en el Pla de Palau; i James Turrell, amb "Deuce Coop" instal·lada en el antic quartell de Sant Agustí.

Una habitació on sempre plou, de Juan Muñoz

El 1992 vuit artistes de diferents països van participar en l'exposició, patrocinada per l'olimpíada Cultural, batejada amb el nom de "Configuracions Urbanes". Les seves obres, que resten al carrer, estableixen un recorregut que uneix els barris més antics i emblemàtics de Barcelona: la Barceloneta i la Ribera.

Es va demanar als autors sintonia, diàleg i comunicació entre les seves obres i l'entorn físic i humà.

Deuce Coop de James Turrell

James Turrell, nascut a Los Ángeles, California, ens va deixar una instal·lació lumínica titulada "Deuce Coop" a l'entrada de l'antic convent de Sant Agustí, actualment Centre Cívic.

 


L'estrella ferida de Rebecca Horn

Més escultures urbanes de BCN