Marga Roig Gafas Responsable del Taller (Curs 2002-2003)
 
Bibliografia
Cotidiáfonos (Instrumentos sonoros realizados con objetos cotidianos).
Judith Akoschky.

Un llibre imprescindible per comprovar que qualsevol objecte quotidià és susceptible de convertir-se en un instrument. És una bona proposta amb suggerències didàctiques, breus pinzellades teòriques, classificació dels cotidiàfons i fitxes d'activitats (elaboració de diferents instruments) material, com fer-ho...Les il·lustracions: fotografies i dibuixos són en blanc i negre. Es pot complementar amb les cassettes"Quadros sonoros", sèrie Cotidiafonos. Volumen I i II.

Ricordi Americana S.A.E.C. Buenos Aires (Argentina)
El meu primer llibre de música

Una bona guia per construir i tocar instruments musicals.
Les pàgines a tot color mostren alguna cosa per provar, des de la realització ben fàcil d'uns sonalls fins un xilofon fet de llapis.
Tot el que cal es presenta a mida real per a una identificació millor. Es poden seguir cada pas a les fotografies. Amb instruccions senzilles per a construir instruments fàcils de tocar.

Editorial Molino, Barcelona.
Fantásticas actividades para no aburrirse

Llibre dividid en tres apartats dedicat a temes diferents: ciència, música i cuina. S'hi troben les activitats presentades a doble pàgina, amb indicació del material necessari i els passos a seguir numerats i il·lustrats amb fotografies a color. Els instruments que hi trobareu són: el timbal, el kazoo, la guitarra, els platerets, les maraques, el xilofon d'ampolles, la corneta i el contrabaix.

Timun Mas, Grup Editorial Ceac,S.A., Barcelona.
Creando instrumentos con los niños (Brigitte Van de Wouwer)

Llibre senzill, no per això menys interessant, amb propostes de creació d'instruments. Les propostes es presenten de la manera següent: material necessari per crear l'instrument, seqüència dels passos necessaris per la seva elaboració. Il·lustrat amb fotografies i dibuixos a color.

Editorial Zendrera Zariquiey, Barcelona (Editat per a Circulo de Lectores)
Enllaços d'interès
Pàgina molt interessant i complerta, ja que ofereix un gran nombre de links comentats sobre instruments: història, galeria d'imatges, construcció, didàctica...

Pàgina de la Junta d'Andalusia, on es pot trobar fitxes d'elaboració d'instruments en l'apartat Taller de construcción de instrumentos: maraques, pal de pluja, claves, raspador, sonall i baquetes.

INSTRUMENTOS
TRADICIONALES
IBERICOS
És la pàgina personal de Juanma Sánchez, on s'hi pot trobar tot tipus d'instrument tradicional de la península, multitud d'enllaços i també sons d'alguns instruments. Una pàgina molt ben elaborada. Dona gust de visitar-la.
Construcción de INSTRUMENTOS TRADICIONALES
Per els més atrevits, construcció d'instruments tradicionals amb canya, fusta, etc. S'hi poden extreure moltes idees i informació. Pàgina molt complerta.

http://www.xtec.es/recursos/musica/audicio/capitol12.html
http://www.xtec.es/ceip-santmiquel/Instruments.html
http://www.xtec.es/crp-girones/punt/musica/llibres.htm
http://www.xtec.es/rtee/esp/links/veus.htm
http://inicia.es/de/teo_ramirez/recursos.htm
http://perso.wanadoo.es/nachogrosso/
Tornar pàgina principal