ACTIVITAT 3

Cerqueu una recepta de postres. Expliqueu com es prepara, digueu quins residus es poden produir i com s’han de reciclar. Només podeu gastar 3 euros per persona.

http://www.guardia.cat/cuina/index.html

http://www.ambcompte.net/cuina/

Mireu aquest exemple de primer plat: Crema d’espinacs gratinada

 

Nom: Crema d’espinacs gratinada

Ingredients

Preparació

¾ de  Kg d’espinacs

¼ de litre de llet

50 gr de mantega

15 gr de farina

40 gr de formatge ratllat

1 ceba

¼  d’all

Sal i pebre

Netegeu els espinacs, deixant-ne només les fulles; bulliu-los, escorreu i espremeu-los amb les mans. Posar oli i un tros de mantega en una paella per tal de fregir la ceba tallada ben petita. Afegir-hi uns alls ben trinxats, sal i pebre. Tot seguit, afegir-hi farina i, quan tot estigui prou ros, afegir-hi llet per fer una beixamel espessa.Tirar-hi els espinacs i remanar fins a obtenir una crema homogènia. Posar-ho a gratinar al forn afegint-hi formatge ratllat i la mantega per sobre.

 

Preparació aliments

 

Residus que es produeixen

Rentar, escórrer i tallar menuts els espinacs.

 

La bossa de plàstic dels espinacs.

Les restes de rentar i preparar els espinacs.

Posar oli i un tros de mantega en una paella per tal de fregir la ceba tallada ben petita. Afegir-hi uns alls ben trinxats, sal i pebre.

L’ampolla d’oli, si és de plàstic.

El paper metal·litzat brut de mantega.

La xarxa de plàstic de les cebes i els alls.

Les restes de preparar les cebes i els alls.

El paquet de sal, si és de paper.

El potet de vidre del pebre.

Tot seguit, afegir-hi farina i, quan tot estigui prou ros, afegir-hi llet per fer una beixamel espessa.

El paquet de la farina, si és de paper.

L’envàs de la llet, si és de plàstic o és un bric.

Tirar-hi els espinacs i remanar fins a obtenir una crema homogènia. Posar-ho a gratinar al forn afegint-hi formatge ratllat i mantega per sobre

L’envàs del formatge, si és de plàstic.

 

Heu d’anar al mercat a comprar els aliments per a fer la recepta que heu triat.

 

Classifiqueu tots els residus segons el contenidor:

Contenidor groc: envasos i embalatges de plàstic i brics. Contenidor de color blau: paper i cartró. Contenidor de color verd: ampolles i pots de vidre. Contenidor gris: la bossa d’escombraries. Contenidor de color beix: restes orgàniques (peles de fruita, closques d’ou, restes de carn i peix) tovallons i paper de cuina bruts.

 

Cada dia us heu de planificar les tasques per anar fent el dossier