Salvador Dalí

Una Cacera del Tresor basada en Internet. Cicle Superior de Primària

Creada per Núria Coma Calldetenes (Osona)

 

INTRODUCCIÓ

Ja saps que aquest és l'ANY DALÍ. Es diu que és un geni i que mai ningú l'acabarà d'entendre. Segurament tenen raó, però si ets capaç de seguir aquesta Cacera del Tresor, sempre estaràs un xic més a prop del seu ART.

PREGUNTES

Crea una carpeta i obre un document Word. Comencem!

 1. Com es deia? (nom icognoms).
 2. Quan va néixer? Quants anys fa?
 3. Com es deia la seva estimada companya?
 4. Quan va morir? Quants anys fa?
 5. El 1922 va començar els estudis de Belles Arts. Saps on?
 6. Més tard va marxar a París on va integrar-se al grup de pintors i escriptors surrealistes.Què és el surrealisme?
 7. Són obres surrealistes: L'espectre del sexappeal, El joc lúgubre, La persistència de la memòria... Busca quadres d'aquesta època i guarda'ls a la carpeta per fer al final una presentació amb Power-Point.(Recorda el títol de cada obra).
 8. Durant la Segona Guerra Mundial on va anar a viure?
 9. Dels anys quaranta daten obres tan importants com Autoretrat tou amb bacó fregit, Poesia d'Amèrica, Els atletes còsmics, La panera del pa, Leda atòmica i La Madonna de Portlligat. Busca alguna d'aquestes obres i fes el mateix que abans.
 10. Convertit en un dels pintors més famosos del moment, el 1948 Dalí es va tornar a establir a Europa i va fer llargues estades a la seva casa i taller. A quin poble era?
 11. A més a més de la pintura, també va treballar en altres camps de l'art. En pots dir alguns?
 12. Durant els anys cinquanta i seixanta, la religió, la història i la ciència formen part de les seves obres. Busca'n algunes i guarda-les per a la presentació final.
 13. En quina ciutat i en quin edifici podem trobar exposades obres seves des dels inicis del surrealisme fins a les de l'última etapa?
 14. També cal destacar el conjunt d'obres realitzades per l'artista expressament per al Teatre-Museu, com la Sala Mae West, la Sala Palau del Vent, el Monument a Francesc Pujols i el Cadillac plujós. Fes una visita virtual pel museu i comenta'n un parell d'obres.


LA GRAN EXPOSICIÓ


Fes una presentació amb PowerPoint, que sigui cronològica i escriu el títol de cada obra.


PISTES

Fundació Gala-Dalí

Biografia

Surrealisme

Si no pots copiar les obres, clica aquí

La col·lecció

Virtual Dalí En anglès