Experiment 1. Tenen additius els aliments? Detecció de midó en embotits

Autors de l'escrit: Eric Olmos Curs: 3r ESO

1) L'objectiu de l'experiment era saber quins aliments contenen midó i quins no.

2) Els material utilitzat ha estat:

-mostres d'aliments: patata, pernil dolç, mortadela, oli, pa
-paper per posar-hi les mostres
-lugol o iode (betadine)
-comptagotes

3) Hem seguit el següent procediment:

Primer: posem les diferents mostres sobre el paper.

Segon: la patata s'usa com a CONTROL, és a dir, com que sabem del cert que conté midó, ens permet saber el color del iode en presència de midó.

Tercer: afegim unes gotes de iode sobre la patata i sobre les altres postres d'embotit.

Quart: observem el que passa i completem l'apartat de "resultats".

4) Els resultats obtinguts han estat que el betadine s'ha tornat negre damunt de la patata, el pa i la mortadel·la. El betadine no ha canviat de color damunt del pernil dolç.

5) Arribem a la conclusió que la patata, el pa i la mortadel·la contenen midó i que el pernil dolç no en conté perquè el betadine no ha canviat de color.

6) També hem après que per saber si els aliments tenen midó hem de posar-hi betadine, i així sabrem si en tenen o no.