Experiment 1. Tenen additius els aliments? Detecció de midó en embotits
Autors de l'escrit: Eric Olmos | Curs: 3r ESO |
1) L'objectiu de l'experiment era saber quins aliments contenen midó i quins no. 2) Els material utilitzat ha estat: -mostres
d'aliments: patata, pernil dolç, mortadela, oli, pa 3) Hem seguit el següent procediment: Primer: posem les diferents mostres sobre el paper. Segon: la patata s'usa com a CONTROL, és a dir, com que sabem del cert que conté midó, ens permet saber el color del iode en presència de midó. Tercer: afegim unes gotes de iode sobre la patata i sobre les altres postres d'embotit. Quart: observem el que passa i completem l'apartat de "resultats". 4) Els resultats obtinguts han estat que el betadine s'ha tornat negre damunt de la patata, el pa i la mortadel·la. El betadine no ha canviat de color damunt del pernil dolç. 5) Arribem a la conclusió que la patata, el pa i la mortadel·la contenen midó i que el pernil dolç no en conté perquè el betadine no ha canviat de color. 6) També hem après que per saber si els aliments tenen midó hem de posar-hi betadine, i així sabrem si en tenen o no. |