D'Àfrica a Europa
nlinan@xtec.cat
 
 
Cada dia, els diaris ens donen notícies de persones que intenten arribar a Europa, cercant unes condicions de vida millor de les que tenen als seus països d'origen, des d'un continent tan proper com desconegut per a molts de nosaltres: Àfrica.
Fa milions d'anys, els nostres avantpassats van fer, per primera vegada, aquest camí.

Feia poc, aquests ja humans (?) havien deixat els arbres per a viure a terra i caminar en posició bípeda. Què va provocar aquesta evolució? Quines repercussions van tenir aquests canvis en la vida quotidiana?...

Si continueu amb nosaltres intentarem donar resposta a aquestes i a d'altres preguntes i, treballant les activitats que us proposem, podreu participar virtualment en una excavació.
 
     
    Era l'any 1896 quan la companyia anglesa The Sierra Company Limited obtingué permís per construir un tren entre Monterrubio de Demanda i Villafría de Burgos per transportar ferro de la zona minera. En mig del camí es trobava la que, al 1998, ha esdevingut la més gran "reserva" d'ossos humans: Atapuerca.
 
 
Molts jaciments s'han trobat, com Atapuerca, de manera fortuïta en obrir una via de comunicació (carretera, tren...). Altres vegades són les fotografies aèries les que confirmen el lloc per a fer una excavació.

Però, què es fa una vegada s'ha localitzat un jaciment?
 

Excavació
Recollida de restes
Anàlisi dels fòssils Estudi de l'utillatge