Les funcions directives. Omplir buits

Exercici d'omplir forats

Omple tots els forats, després pitja "Comprovar" per comprovar les teves respostes. Empra el botó "Pista" per a visualitzar la següent lletra de la paraula. També pots pitjar al botó "?" per aconseguir ajuda. Si demanes ajuda o pistes perdràs punts. Vés alerta!
PLANIFICACIÓ

Consisteix bàsicament a fixar uns i definir una estratègia concreta per aconseguir-los.

Etapes del procés de planificació:

1.- Anàlisi de la situació inicial (anàlisi ): S’estudia la situació inicial de l’empresa i el seu entorn per tal d’identificar els punts forts i , les oportunitats i les amenaces.

2.- Fixació dels objectius (allò que vol aconseguir l’empresa). Aquests objectius han de ser , , , motivadors i, sobretot, coneguts per les persones implicades en el seu assoliment.

3.- Creació d’alternatives o (els camins que pot seguir l’empresa per aconseguir els seus objectius).

4.- Avaluació de les alternatives o estratègies: s’analitzen les dificultats, punts forts, punts febles, costos, riscos, etc. de cada alternativa.

5.- d’una de les alternatives, que serà el pla a executar.

6.- Seguiment i : S’ha d’anar comprovant que es va seguint el pla tal com s’ha fixat prèviament i analitzar les desviacions que es produeixin.


ORGANITZACIÓ

La funció d’organització consisteix a determinar què ha de fer cada i com s’ha de relacionar amb les altres persones.

Perquè l’organització funcioni correctament cal que cada persona sàpiga clarament:

- Què ha de fer
- Quins objectius ha d’aconseguir
- Com s’ha de coordinar amb les altres persones
- A qui ha d’obeir i a qui pot manar (canals d’autoritat i responsabilitat definits).
- Com funcionen les vies de comunicació amb la jerarquia i entre iguals.


GESTIÓ

Consisteix a aconseguir que totes les persones que formen l’empresa realitzin les necessàries perquè s’assoleixin els objectius marcats.

Gestionar correctament suposa escollir les tasques que s’han de fer, transmetre la informació necessària a cada persona perquè pugui fer aquestes tasques de la millor manera i crear bones situacions de treball amb la finalitat de motivar el personal.

Hi ha dos estils de direcció extrems: l’estil (el que mana els seus subordinats i els dicta ordres) i l’estil (el que permet que les decisions es prenguin entre tots els implicats i que deixa participar a tothom). També hi ha l’estil laissez faire, que és el que no s’hi posa i deixa fer (estil permissiu).


CONTROL

Consisteix a verificar que tot surti com s’havia previst: es compara la realitat amb el pla i s’analitzen les desviacions que es van produint (causes, responsables, etc.).