INTRODUCCIÓ.

 

En el segle XV es van dur a terme grans viatges marítims sobre els quals s’explicava una extranya malaltia que afectava la tripulació d’aquells vaixells. Avui en dia sabem que aquella malaltia era l’escorbut, una malaltia per carència de vitamina C que produïda símptomes terribles.

 

Actualment en els països desenvolupats tenim la possibiltat de posar a la taula, cada dia de l’any, productes de qualsevol tipus i de qualsevol part del món.

 

En altres temps, en canvi, la dieta de les persones estaba limitada pels productes alimentaris disponibles a la regió on vivien. Per això, en llocs diferents hi havia hàbits alimentaris també diferents, que, d’alguna manera, és mantenen avui en dia. En algunes zones, malgrat la disponibilitat actual d’aliments, la dieta també continua sent una qüestió cultural i religiosa.

 

Diferents estudis que s’han dut a terme durant els darrers trenta anys han posat clarament de manifest que els habitants d’alguns països de la conca mediterrània tenen menys propensió a algunes malalties que altres països.

 

 

ü  Però, us heu preguntat mai què és la dieta mediterrània i quins aliments la componen?

 

ü  Us interessa saber la diferencia entre nutrició i alimentació?

 

ü  Es agradaria investigar quines malalties podeu patir si no teniu una alimentació adequada?

 

ü  Consumirieu productes transgènics?

 

 

 

Si és així, us animo a continuar amb la Tasca, som-hi !!!

vaixell