Antoni Garcia Llorca, escriptor
Barceloneta, 1971

L'aventura de llegir
De gran vull ser escriptor
.


El dimarts 16 d'abril a les 18h. podrem parlar amb l'Antoni Garcia Llorca a la Biblioteca Barceloneta- La FraternitatUs hi esperem!

 

 

Obres publicades

Ulls d'Ocell
La Galera,1996

Tiny de llum de lluna
La Galera,1998

Espasa de constel·lació
La
Galera,1999

Xerra que xerra a Torretorta
La Galera,2000

Ulisses, el corb
Cruïlla,2001Ulls d'Ocell
A mitjan segle XIX, bufen vents de guerra i al Montseny hi ha fet cau foragits i bandolers. Hi passen coses terribles, per això ningú no s’estranya quan la gent de can Goità troba un nadó abandonat al bosc. Però no és pas un nadó com els altres: una sorprenent amistat l’uneix amb una colla de corb de les muntanyes, i els seus ulls, vius com els d’un ocell, tenen una mirada fosca i profunda.
La Galera el corsari, 1996
Premi Josep M. Folch i Torres,1995
Premi Crítica Serra d'Or de creació juvenil, 1977


Tiny de llum de lluna
Quan el jove Posidó es va enamorar de la llum que Selene, la deessa de la Lluna, escampava per l’esquena dels seus mars, no es va poder estar de dedicar-li una floreta. I Selene, cofoia, li va contar el secret per tenyir-se la capa amb la seva llum d’argent...
La Galera rems, 1998
Premi Guillem Cifre de Colonya 1997
Espasa de constel·lació
Poc que s’ho esperaven aquell parell, que viatjarien enrere en el temps, fins a l’edat mitjana, a la recerca d’una espasa de constel·lació. Què és una espasa de constel·lació? Doncs és una arma forjada quan la posició dels astres, dalt del cel, era la més favorable per al metall, i batejada amb uns ungüents màgics elaborats amb ingredients com ara la molsa de calavera de penjat o greix de bon cristià.
La Galera el corsari
,1999
Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, 1998

Xerra que xerra a Torretorta
Què és i a què es dedica un serpent? Sap Neptú, el rei dels oceans, anar en bicicleta? Com sobreviu un mussol que s’ha quedat cec de tant comptar estrelles? Què passa quan mor la reina de les fades? És possible viatjar a la lluna sense naus espacials? És veritat que les roses són tant o més verinoses que els escorpins? Totes aquestes coses, i un grapat més, les sabrà qui s’escolti el xerra que xerra de Panxa de Drac i els seus amics al cim de la torre inclinada del castell de Torretorta.
La Galera grumets, 2000

Ulisses, el corb
Ulisses i companyia, joves corbs de l’illa grega d’Ítaca, decideixen posar a prova el seu coratge i la seva astúcia i emprenen un viatge cap a les ruïnes de l’antiga ciutat de Troia. Farcida d’aventures i paisatges de la Mediterrània, aquesta novel·la evoca el periple d’Ulisses a l’ Odissea d’Homer. Novel·la d’aventures.
El Vaixell de Vapor, Cruïlla 2001
Premi el Vaixell de Vapor 2000


Antoni Garcia Llorca

"És un gran aficionat a somiar truites, bufar núvols i comptar bigues."

"La vida urbana li agrada, però encara li agrada més el camp: la pau dels paratges solitaris, el zum-zum de les bestioles, un bon arbre per enfilar-s'hi i somiar truites..."

"Viu a cavall entre Barcelona i el Montseny. fa més de dos metres d'alçada i utilitza el dit índex d'ambdues mans per fer allò que més li agrada: teclejar a l'ordinador les històries que s'empesca."

"Ha escrit diverses novel·les per a joves, en les quals no hi falta el referent històric, l'herència de les llegendes, el marc de la natura i una bona dosi d'imaginació."

"Viure ran de mar, i ser nét de gent de mar, fa que tard o d'hora acabis escrivint sobre peixos i pescadors, navegacions i naufragis, sobre la cançó de les onades i les distintes tonalitats del blau."

Comentaris sobre l'obra:
Un autor tan bo....
Faula narrativa

Tornar a la portada