1. Els i les periodistes

El vostre grup haurà de fer una ressenya periodística sobre 4-5 situacions diferents (per exemple, sorolls de trànsit, obres, oci, veïnat...) relacionats amb l’excés de soroll i que s’hagin publicat en algun mitjà de comunicació.

Amb aquesta informació haureu d’elaborar la primera part de la presentació multimèdia que farem amb tota la classe (unes 5 diapositives aproximadament). Per fer-ho, podeu consultar els enllaços següents:

1. Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica (ACCCA)
http://www.sorolls.org/
Busqueu a Documents. Llegiu i seleccioneu algun article sobre el tema.

2. Plataforma Estatal Contra el Ruido
http://www.peacram.com/modules/news/
Busqueu si hi ha a la vostra zona notícies relacionades amb aquesta qüestió.

3. Busqueu a Internet informacions periodístiques sobre el soroll (poseu: notícies sobre soroll, notícies contaminació acústica, etc.) i trieu-ne algunes que siguin representatives. Analitzeu també com s’informa del fet i si creieu que se li dóna prou importància.

També, durant aquests dies, pareu atenció als diaris i altres mitjans, tan generals com locals, per tal de veure si surten algunes informacions en aquest sentit.

4. Activitat d'ampliació: busqueu sons i sorolls que exemplifiquin la vostra recerca. Gràcies a la xarxa, avui podem escoltar paisatges sonors de tot el món:

-el projecte Freesound (Geotagged Samples) permet escoltar qualsevol soroll del món només clicant damunt d'una zona del mapamundi!

-sons i sorolls de ciutats com, per exemple Nova York o Barcelona

-proveu de construir el vostre paisatge sonor combinant i modificant sons al web Wild Music

-remeneu i busqueu sons en aquests webs: Banco de sonidos, Wikimedia Commons o Soundsnap.

Guardeu els que més us agradin i, sobretot, els que puguin complementar la vostra exposició oral. Si us atreviu, amb el programa Audacity podeu fer algun muntatge sonor...

01

 

 

El soroll idiotitza, denigra i no és cultura (ACCCA)

 

Return to the Beginning