5. El personal mèdic
Ja heu vist que la contaminació acústica és també una qüestió de salut i, per això, el vostre grup haurà d’investigar d'una banda el funcionament de l’oïda humana i, de l'altra, els efectes físics i psicològics que pot provocar un excés de soroll (recordeu que amb aquesta informació haureu de fer un resum en aproximadament 5 diapositives):
1. Per saber més sobre el funcionament de l’aparell auditiu, resoleu aquest Quadern Virtual dedicat a L’Audició 2. Busqueu imatges o esquemes que exemplifiquin les diverses parts de l’oïda. 3. Al Youtube podreu trobar molts vídeos que expliquen el funcionament de l’oïda humana. Aquí en teniu dos exemples:
6. Observeu aquesta sèrie de vídeos sobre els efectes del soroll segons la seva intensitat:
El soroll, qüestió de salut (ACCCA)
|
![]() |
7. Activitat optativa complementària (un/a dels membres del grup o bé un grup nou) ELS AURICULARS I ELS REPRODUCTORS MUSICALS Els metges anomenen generació sorda o també generació MP3 un abundant i creixent col·lectiu de joves que han perdut capacitat d'audició -fins a un 30% del seu potencial en alguns casos- de forma irreversible i prematura, a conseqüència de l'excessiu volum amb què escolten música a través d’auriculars (alguns arriben fins als 130 dB).Les lesions estan descrites (els acúfens apareixen el dia menys pensat i es queden la resta de la vida) i les advertències donades, però aquest missatge amb prou feines ha calat entre la població i es pronostica que molts joves a partir dels 40 anys hauran de portar audiòfons, cosa totalment excepcional fa només una dècada.
En 5-10 diapositives aproximadament expliqueu als/a les vostres companys/es:
El silenci és el millor amic de l’oïda (Jordi Coromina, otorino)
|