10. L'equip divulgador

Per tal que aquest treball no es quedi només a l’aula de música i, així, sensibilitzar tota la comunitat educativa de l’institut, vosaltres dissenyareu un mural que sigui un resum general del tema que, un cop acabada la WebQuest, penjarem als passadissos. Si us atreviu, també podeu fer algun tipus de treball en format digital tipus p๒ster multimèdia.

Per fer-lo, seguiu les instruccions següents:

1. Heu de  portar de casa aquest material: retoladors i/o colors, regle, pega i tisores.

2. Imprimiu imatges (no cal que siguin gaire grans) relacionades amb el tema: sorolls diversos (obres, trànsit, locals sorollosos, aeroports...), parts de l’oïda, decibels, sonòmetre...

3. Consulteu els webs principals sobre el tema: www.sorolls.org, www.peacram.com/ per recollir frases i textos que acompanyin les imatges i a fi que us serveixi de guia.

4. En un full heu d’elaborar un esbós lliure però que hauria de seguir aproximadament aquest esquema:

Com a títol: LA CONTAMINACIÓ ACÚSTICA

Un subtítol suggerent:

Hi ha de constar:

a) La definició de contaminació acústica (pot haver-hi també el concepte de sonòmetre, decibel i els límits de l’oïda humana).

b) Exemples de contaminació auditiva (podeu classificar-los per blocs: trànsit, obres, música forta... i amb gràfics que indiquin els nivells amb decibels).

c) Mesures que poden aplicar-se per reduir-la, tant a nivell públic però, sobretot, individual.

5. Quan tingueu l'esborrany enllestit (amb un o dos fulls mida A3 o més grans que us proporcionarem des del centre) cal ensenyar-lo al professorat corresponent per corregir-ho.

6. Vigileu, doncs, amb l’expressió escrita i recordeu que cal fer la lletra gran i clara.

7. El/s mural/s el/s penjarem al passadís perquè la resta de companys del centre puguin reflexionar sobre aquest problema.

Som-hi?

 

10
 

El soroll no fa bé, el bé no fa soroll (Saint-Vicent-de-Paul)

Return to the Beginning