Introducció

Heu tingut problemes per dormir algun dia per culpa del soroll? Us han molestat mai els sorolls provocats pel trànsit, per algun local d’oci o per algunes obres?

La majoria de vegades, quan pensem en el terme contaminació, només el relacionem amb la pol·lució atmosfèrica; és a dir, amb els fums de la indústria o el transport i menystenim altres tipus de molèsties com, per exemple, la contaminació acústica la qual també altera les condicions normals de l’ambient i pot provocar danys físics i psicològics a les persones.

Darrerament estan sortint notícies que ens alerten que els joves actuals podeu tenir problemes auditius a causa d’un volum inadequat en els vostres reproductors musicals, i també, cada vegada hi ha més denúncies i conflictes relacionats amb l’excés de soroll.

Què ens està passant? Sou conscients de la gravetat d'aquest problema?  Què en sabeu del tema?  Quines mesures es poden prendre per reduir l'excés de soroll de la nostra societat?  I, el més important, què podem fer tots plegats per ajudar a reduir la contaminació acústica?

Com més buida és l'existència, més soroll necessita (Josep Pla)

Return to the Beginning