BÀDMINTON
Història
Reglament
Camp
Accions
Normes de joc
Treballs
 
 
 

 

 

 

 

Retorn Inici

 

 

 

 

 

 

 

Tipus de cops

 • Golpes altos: El mat, el clear i el drop són cops alts molt utilitzats durant els partits. El mat és un cop ofensiu. El clear s'utilitza tant en atac com en defensa; en el drop, la raqueta toca suaument el volant. El movimient del jugador al copejar el volant en el clear i en el drop es similar, la diferència es troba a l'execució. L'impacte en el mat es produeix quan el volant es troba de baixada.

  • El clear( nº 1).- Serveix per respondre als volants llançats a mitja alçada. Dirigit sempre a la línia de fons, es considera un cop defensiu si la seva trajectòria és molt alta, i d'atac quan el volant supera lleugerament l'alçada de la raqueta del contrari..

  • El drop( nº5).- És una deixada alta (o ràpida) que intenta enganyar l'adversari. El jugador frena el movimient del braç que agafa la raqueta, i en lloc de copejar el volant, l'empeny amb suavitat.. El contrari, que espera un mat, rep el volant que cau verticalment després de passar la xarxa.

  • El mat( nº3).- És un cop fort amb el que s'intenta decidir el punt. La raqueta copeja el volant de dalt a baix , la trajectòria del volant acaba aprop de la xarxa, al mig de la pista o a la zona del fons,depenén d'on hagin llançat. L'angle de caiguda dificulta la resposta del contrari.

 • Golpes bajos: El servei, la deixada i el lob se'efectuen des d'una posició baixa. El servei i el lob són cops defensius, però la deixada és una variant del drop.

  • El lob ( nº 6).- En el lob o globus, el volant es copeja aprop de la xarxa alt i al fons de la pista. S'utiliza per retornar una deixada molt baixa o un mat. Ha de ser un cop fort per tal de que el volant agafi alçada. La posició del jugador és la mateixa que a la deixada.

  • La deixada ( nº 2 )- La deixada baixa, de dreta o del revés, és un cop que normalment respón a un mat o a una deixada del contrari.. La raqueta, paral·lela al terra, envia el volant molt ajustat a la xarxa. La cama dreta ha d'estar flexionada amb el peu adelantat per poder soportar el pes durant el moviment..

 • El servei.- La sacada és una acció defensiva fonamental en el desenvolupament del joc. Per poder fer punts has d'estar en possessió de la sacada. És diferent en els partits individuals que en els dobles: en els primers la sacada és alta i profunda, fins el fons de la pista; en els dobles es serveix en diagonal, començant per l'àrea de sacada de la dreta; la sacada es realitza curta i propera a la xarxa.

 • El drive ( nº 4 ).- És un cop mig, es realitza entre la cadera i el cap, és un cop recte y d'atac. El volant passa molt aprop de la xarxa, amb una trajectòria paral·lela al terra.