Vilaweb

 

dimarts, 11 d'agost de 2009

DIMARTS, 11/08/2009 - 08:45h

La dissident birmana Aung San Suu Kyi, condemnada a un any i mig d'arrest domiciliari

Aung San SuuKyi, la premiNobel de la Pau i dirigent del movimentdissidentbirmà, haurà de passar un any i migmés en arrestdomiciliari. Un tribunal militar l'hacondemnadaavui a tres anys de presóperò la junta militar que governaBirmània ha acordatcommutar-li la pena per un any i migd'arrest. La pena éssuficientper a impedir-li participar a les eleccions de l'any que ve i s'afegeixalscatorzeanys que ja ha passattancada.

L'hancondemnadapertrencar les condicions de l'arrestdomiciliariarran de l'entradad'unnord-americà, JohnYettaw, a casa seva. Yettaw hi va entrar nedantper un llac que toca a casa de la dirigent birmana i hi va passarduesnits. Quan va intentar sortir-ne de la mateixa manera, elsguàrdies que vigilaven la casa el van veure i el van detenir.

Aung San SuuKyinegal'acusacióperquèdiu que no van convidar pas el nord-americà a entrar a casa seva, que ho va ferpelseucompte i risc, peròjapreveia que la condemnarien. S'haviapreparatper a la pitjoropció i acumulavaprovisions i medicamentsper a afrontar cinc anys de presó.

 

+ Diaris de Birmània: New Ligth of Myanmar | Myanmar Tim.
+ Aung San SuuKyi: Web | Biografia (pdf).

tornar

document.context='Yjo0NTU0I2I6NDIxN3w=';