PROTOCOL D’ORGANITZACIÓ DE LES EXPOSICIONS I DE LA PRESENTACIÓ DE LA WEB O CD-ROM SOBRE CINEMA

Projecte: Organitzar l’acte institucional d’exposició dels treballs i de presentació de la web.

§            El grup o grups de treball estaran formats per quatre alumnes en el nostre supòsit, que són els que formen el grup base.

§            En la realització d’aquest projecte l’alumnat hi podrà esmerçar al voltant de tretze hores.

§         S’hauria d’afavorir que més d’un grup desenvolupés aquest projecte donada la seva complexitat.

ELABORACIÓ DEL PROTOCOL PREVI

 

 

§         Identificació de les finalitats de l’acte: presentar les exposicions dels grups i la pàgina  web

§         Definició dels objectius:

o        A qui s’ha de convocar: alumnat, professorat, regidor d’ensenyament del poble,...?

o        Mailing: tramesa de correus electrònics i invitacions.

o        Ordre del dia.

o        Lloc: dependrà de les condicions del centre, del nombre de persones, de la possibilitat de poder utilitzar la sala d’actes del centre ( potser s’haurà de buscar un espai fora del centre ja sigui municipal o d’una associació, etc.)

o        Agenda de l’acte.

o        Contactar amb tots els ponents: l’alumnat, el professorat,...

o        Estimar el temps previst de cada intervenció i decidir el tipus de presentació .

o        Previsió dels recursos econòmics necessaris: si s’ha de llogar material, obsequis pels invitats, etc.

o        Organització de l’espai: on se situa la mesa, els assistents, la pantalla, el maquinari, la pissarra velleda, etc.

 

 

TIMING

§         Planificació

§         Realització de l’acte

 

 

PLANIFICACIÓ DE L’ACTE PÚBLIC

 

 

§         Documentació que cal elaborar: un document (opuscle, fullet, díptic...) informatiu per lliurar als assistents amb una breu explicació del treball i una invitació amb la convocatòria de l’acte per enviar per correu.

§         També s’haurà de dissenyar i elaborar el full de valoració de les propostes fetes pels grups. Es tracta que  el professorat i l’alumnat que participin en l’acte ajudin a decidir  quina de les propostes fetes pels grups sigui la primera que vegi un visitant de la nostra pàgina web.

§         Contactes. Caldria fer un llistat de la gent a qui es vol convidar a l’acte.

§         Publicitat de l’acte. Cal fer arribar la convocatòria de l’acte als mitjans de comunicació local, a l’alumnat i al professorat del centre, a l’ajuntament, a la revista del centre, ...

§         Mobiliari. Cal planificar les necessitats de mobiliari: taules, cadires, tarima, pissarra, etc.

§         Organització de l’espai on es desenvoluparà la presentació (Com situarem els diferents elements, persones, maquinari, mobiliari, decoració, ...

§         Mitjans àudio-visuals. Prèviament necessitem saber quins mitjants utilitzaran els ponents per les seves presentacions (ordinador, canó, quin software, micròfon, aparell de música, vídeo, etc.) Ens haurem de posar en contacte amb els enllaços de cada grup per saber les seves necessitats per fer l’exposició.

§         Identificacions (1). Si hi ha representants de diferents mitjants de comunicació (revista del centre, premsa local, ràdios i televisons locals), aquests han d’anar degudament identificats amb la credencial que haurem dissenyat i elaborat i que els hi haurem lliurat prèviament.

§         Identificacions (2). Els membres de l’organització han de poder ser identificats, també, pels assistents a l’acte amb una credencial dissenyada i elaborada pel grup.

§         Ordre de les intervencions. Cal decidir en quin ordre i en quant de temps s’han de fer les intervencions, la presentació de l’acte per part d’una/a alumne/a , les exposicions dels grups i la presentació de la web.

§         Ubicació dels assistents: alumnat, professorat, invitats, autoritats.

 

REALITZACIÓ DE L’ACTE PÚBLIC

 

 

§         Recepció dels assistents. Control de les invitacions.

§         Col·locació dels ponents.

§         Gestió de l’agenda i dels canvis imprevistos.

§         Obsequis pels invitats

§         Atenció als mitjans de comunicació: ubicació. Hem de pensar que els grups que estan fent el reportatge en vídeo del treball així com els que utilitzen la fotografia digital estaran treballant en l’última part del seu projecte. 

 

 

 

El treball en equip: la distribució de tasques i el repartiment de responsabilitats. Una vegada fet el protocol previ seria el moment de distribuir-se les tasques. Una possible distribució seria:

 

§         Comissió de coordinació: Contactar amb els ponents, estimació dels temps, ordre del dia, lloc, agenda de l’acte,  recursos econòmics, tenir cura del maquinari, la pissarra, els retoladors i altres estris que puguin necessitar els ponents.

§         Comissió de publicitat i de relacions públiques: mailing, recepció dels assistents, obsequis pels invitats, atenció als mitjans de comunicació, col·locació dels ponents, aigua pels ponents, etc.

§         Comissió d’imatge: elaboració de l’opuscle o del tríptic, de les invitacions per correu,  de les credencials, del document de votació, aparells de música, micròfons, etc.

 

A l’hora de planificar la presentació s’haurà de tenir en compte que en la seva exposició cadascun dels grups base farà, en primer lloc, una breu explicació de com s’ha desenvolupat el treball interdisciplinari i, desprès, presentarà:

·         El seu projecte. Breu explicació del mateix i visualització de part o de tot el projecte: vídeo, reportatge etc. en funció del temps disponible i del que hagi decidit el grup de protocol.

·         La seva proposta per posar a la web de les recerques fetes durant el treball (història del cinema, estudi sociològic, etc.)

Tots els components del grup participaran en l’exposició.