BALENES.

peix o mamífer?   Peixos o mamífers?
Les balenes viuen a l'aigua, com els peixos, però aquests cetacis gegantins són mamífers marins de sang calenta. La temperatura de la sang és de 37ºC, com la de tots els mamífers.

Les balenes no poden absorvir l'oxigen de l'aigua, com els peixos, amb les brànquies. Respiren amb els pulmons. L'aire entra pels orificis nasals situats vapor d'aigua sortint de l'espiracledamunt del cap: els espiracles.

El cos de les balenes no és tot cobert d'escates, com els peixos, sinó de pell llisa.

Mentres que la cua dels peixos és vertical i es mou de dreta a esquerra, la de les aleta caudalbalenes és horitzontal i ho fa de dalt a baix.

Les balenes no ponen ous com els peixos, igual que gairebé tots els mamífers, les femelles porten les cries dins el ventre durant un cert temps, abans de parir-les.

En lloc de dents o bec corni, com tenen els peixos, les balenes tenen barbes, és a dir unes llàmines llargues que empren per retenir a la boca els diminuts animals dels quals s'alimenta. Les dels rorquals arriben a fer 1 metre de longitud; les balenes franques poden superar els 3 metres de longitud.Més INFORMACIÓ.                    Anar a GLOSSARI                             Anar a TAULA

Anar a  ÍNDEX