Les eines són el punt de partida, l'element bàsic de qualsevol tècnica. Podem treballar molts materials sense tocar-los amb les nostres mans, però l'eina resta sempre en contacte directe amb el nostre cos, amb les nostres mans. Un altre característica de l'eina és la seva especificitat: cada eina és feta per a una acció determinada, la seva forma i els materials que la componen tenen sempre una raó de ser i li donen les seves propietats i prestacions.

Hem de fer una distinció entre eina i màquina-eina. Definim l'eina com un objecte fet per a una acció determinada i utilitzat directament amb la mà per actuar sobre la matèria; així tenim les eines de fuster, de paleta, etc. La màquina-eina es podria definir com un conjunt motoritzat emprat per a la conformació de peces de diferents materials, fusta, metall, plàstic, etc., per a una acció determinada: tallar, foradar, polir, etc.

Activitat:

A continuació apareixen una sèrie d'imatges d'eines i màquines-eina. Clica damunt de cada imatge per saber el seu nom, per què serveixen i com cal utilitzar-les. Localitza-les a l'Aula de Tecnologia i fes-les servir, sempre amb precaució i seguint les indicacions dels professors.

Pàgina principal