Google a XTEC
  

Principal Mapa

Nit de Reis

 

 
 
[Argument

Títol originalTwelfth Night

 

 

Argument de Nit de Reis

A la ciutat d'Ilˇlíria, el Duc Orsino estŕ enamorat de la bella Olívia qui, amb motiu de la mort del seu germŕ, s'ha tancat al món i no vol saber res de l'amor del Duc. 

El vaixell que duia els germans bessons Viola i Sebastiŕ naufraga davant les costes d'Ilˇlíria i la bella Viola, disfressada de patge i amb el nom de Cesŕrio, entra al servei del Duc Orsino, de qui s'enamora perdudament sense que el Duc se n'adoni. El duc envia el jove Cesŕrio com a missatger del seu amor cap a Olívia perň Olívia en comptes de correspondre al Duc s'enamora del jove Cesŕrio.  

D'altra banda a casa d'Olívia s'organitza un gran embolic de pretendents i bufons. L'oncle d'Olívia, Sir Toby Belch convenç  un tal Sir Andrew perquč cortegi a la seva neboda. També el bufó i la donzella d'Olívia enganyen al majordom, Malvňlio, fent-li creure que Olíva estŕ enamorada d'ell. Tota aquesta sčrie de embolics fan que Sir Andrew i Cesŕrio s'hagin de batre en un duel que cap dels dos desitja.  Mentrestant Sebastián, bessó idčntic de Viola, ha arribat a Ilˇlíria amb l'ajuda d'Antoni. Antoni, creient que l'afront és contra Sebastián, intervé en el duel i és arrestat. Sir Toby i Sir Andrew es troben amb Sebastián i l'aguaiten perň, creient que es tracta de Cesŕrio, Olívia intervé al seu favor i Sebastián accedeix a casar-se amb ella. Per fi els dos germans es reconeixen i Viola descobreix que és una dona, llavors el Duc Orsino comprčn totes les insinuacions d'amor que havia percebut de part de Cesŕrio i s'enamora de Viola. L'obra acaba en les triples noces de Sebastiŕ amb Olívia, Orsino amb Viola i Maria, la donzella d'Olívia, amb Sir Toby.  

Personatges de Nit de Reis (a la versió de J.M. Sagarra)

ORSINO, Duc d'Il.líria.
SEBASTIŔ, germŕ de Viola
ANTŇNIO, capitŕ de vaixell, amic de Sebastiŕ
VALENTÍ
CÚRIO
senyors al servei del Duc.
SENYOR TOBIES ROT, oncle d'Olívia.
SENYOR ANDREU MALDEGALTA.,
MALVŇLIO, majordom d'Olívia.
FABIŔ, al servei d'Olívia.
FESTA, pallasso.
OLÍVIA.
VIOLA, germana bessona de Sebastiŕ, enamorada del Duc.
MARIA, criada d'Olívia.
SENYORS, CAPELLANS, MARINERS, OFICIALS, MÚSICS, CRIATAS.

 

   
free hit counter  

 Susanna Alonso-Cuevillas Sayrol  2004  Correspondčncia amb ls professora

Generalitat de Catalunya. Departament d'Ensenyament 

Xarxa telemŕtica educativa de Catalunya