Comarca de la Terra Alta

provincia : Tarragona

Capital : Gandesa

Extensio : 740 km2.

Límits : Baix Ebre, Ribera D'Ebre.

Podem veure la comarca de la Terra Alta des de tres punts de vista diferents:

 • geografia fisica
 • geografia politico-economica
 • geologia
 • geografia fisica

  La geografia fisica de La Terra Alta es molt diversa, esta situada al marge dret del riu ebre i queda enlairada respecte a les seves comarques veines, La Ribera d'Ebre i el Baix Ebre a mes la terra alta es caracteritza per la seva magnifica posicio pel cultiu de raim i de la olivera tambe la terra alta es un dels llocs on mijor es pot observar la natura i amb ella els animals de la comarca.

  La terra alta tambe te les balls molt espectaculars i unes serres molt macas com la que destaca de totes les de la comarca es l'anomenada serra de caball.

  geografia politico-economica

  Ala terra alta l'economia es basa a la industria del vi que es molt important a tot l'estat espanyol. A la comarca el poble que produeix mes vi es batea que te un dels cellers mes rics de la terra alta . Els raims una vegada s'han agafat es procesan i despres es porten a gandesa on es poden vendre o tambe es poden portar lla embotellats els cuals s'esportaran a altres paissos o per catalunya.

  Unes de les altres fonts de riquessa es el turisme i el procesament de l'oliva que tambe es pot exportar pero el mes nou es el del turisme dels esports de aventura que destaca el de rafting i el de muntanyisme.

  geologia

  A la terra alta la fauna es caracteritza basicament pels porcs senglars que tenen una super població a mes tambe i tenim conills i molts ramats de ovelles.

  Tambe i tenim molts tipus d'aus migratories. A la terra alta les granges de animals son molt abundants ya que es una de les principals comarques productores de carn.