Aquí podreu anar trobant ajudes de tipus tècnic perquè la vostra feina d'escanejar les imatges, incloure-les al document Word i trametre-les pel correu electrònic us sigui el més senzill possible.
 

Actualització de l'antivirus Compressió de fitxers

 

Resolució de gràfics Les imatges, GIF o JPG/JPEG?
  La càmara digital MAVICA  
   
Actualització del vostre antivirus  
  • Us recomanem que tingueu actualitzat el vostre antivirus. Recordeu que podeu trobar-ne les actualitzacions setmanals a l'adreça següent: http://www.xtec.es/fie/antiviru/. Aquestes mesures s'han de prendre quan es tingui instal·lada la versió Platinum de l'antivirus Panda.
  • No obriu mai un fitxer adjunt a qualsevol missatge de correu sense haver-lo escanejat amb l'antivirus. I si us sembla sospitós, senzillament llenceu-lo a la paperera i després elimineu-lo.
  • Abans d'enviar un document, assegureu-vos que està net de virus. Cal recordar que treballem amb documents Word, que s'infecten molt fàcilment.
  • Cal esmentar que la versió Titanium de l'antivius Panda està programat i dissenyat perquè s'actualitzi automàticament cada vegada que l'usuari es connecta a la xarxa.

Compressió de fitxers

Amb la finalitat que els vostres fitxers assoleixin una mida correcta, es fa servir un compressor a fi de reduir-ne la mida.

Un dels compressors més populars, donada la seva facilitat d'ús, és el WinZip. Si no el teniu, el podeu aconseguir a www.softcatala.org o a www.softonic.com, dintre de la categoria Utilidades. És un programa gratuït i que està traduït a la llengua castellana.

Un altre compressor és el WinRar. Aquest fins i tot és capaç de comprimir els fitxers encara més que el WinZip. El podeu trobar a www.softcatala.org.


Resolució del gràfics
Recordeu que tots els dibuixos i les fotografies han d'estar preparades per a la web. Això significa que la resolució de píxels per polzada no ha de ser -en cap cas-, superior a 72, senzillament perquè la pantalla no en té més, de resolució. Si treballeu amb el Paint Shop Pro, aneu al menú Imagen, Modificar Imagen i comproveu-ne la resolució abans d'incloure el gràfic al vostre document Word.

Les imatges, GIF o JPG/JPEG?

S'ha de començar dient que les sigles GIF i JPG/JPEG signifiquen compressió (fer una imatge més petita), però la compressió té els seus perills.

A la pràctica, i molt resumit, es podria dir que:

  • Quan una imatge té molts matisos en els seus colors, més val guardar-la en format JPG. Aquest format permet mantenir una bona qualitat sense que la imatge pesi gaire.
  • Quan una imatge té els colors plans (sense matisos), es pot guardar en format GIF. De totes formes s'ha de tenir molt present quina és la mida de la imatge ja que, una imatge excessivament gran, pot trigar massa a baixar en una pàgina web i, fins i tot, no baixar.

Observeu aquestes dues imatges:

   
Aquesta és una imatge GIF i "pesa" 37 KB.
Aquesta és una imatge JPG/JPEG i "pesa" 7 KB.
Les dues imatges tenen una resolució idèntica: 72 ppp
 
Es veu clarament quina és la imatge que manté la qualitat.
Combinant la compressió i la resolució correctes, s'aconsegueixen els resultats més adients per a la web.
 
La càmara digital MAVICA
 
Val la pena llegir aquestes instruccions: http://www.xtec.es/formacio/curstele/dv30/dv30m2/dv30m2p8.htm. Formen part del curs Tractament de la imatge fixa digital i són molt entenedores.
Amunt Amunt Amunt