Servidors mineralògics a Internet

Existeixen a Internet centenars de servidors que subministren informació sobre tots els aspectes relacionats amb la mineralogia, comerç de minerals, geologia, mines, etc. Possiblement el millor de tots ells es Bob Keller Rock Shop. Malgrat el seu  nom, no té bàsicament finalitat comercial. Una visita és absolutamente recomanable. En aquest Web existeixen "galeries de exposició" virtuals de fotografies de minerals, un servei gratuït d'anuncis (permet fer intercanvis, etc) i moltes altres activitats.
Si us decidiu per fer-li una consulta us adonareu que inclou també una gran recopilació amb centenars d'enllaços amb altres servidors  respecte de qualsevol tema relacionat amb les ciències de la terra, perfectament classificats.

Un altre servidor força útil (i aquest és dels pocs que es troben en castellà), pel seu contingut general (conté una fantàstica base de dades de minerals i uns apunts d'ajuda a la teoria de la mineralogia, organitzats i estructurat de forma realment excepcional) és Minerales de España, del Departament de Física de la matèria Consedensada, Cristalografia i Mineralogia de la Universitat de Valladolid.

Un altre servidor molt útil és Athena, que inclou un llistat de tots els minerals coneguts (amb les corresponents fòrmules i algunes de les seves propietats) ordenats segons la classificació de Strunz.
Inclou també bastants enllaços amb altres servidors

Força bo també el Web de l'Escola de Mines de París, té  entre els seus recursos a Internet una base de dades de minerals a la que apareixen per ordre alfabètic, un llistat dels minerals coneguts. De cada espècie es poden obtenir les propietats més importants, dades històriques del seu descobriment i, en els minerals més comuns, fotografies.

En Lanny Ream gestiona un servidor especialment interessant, amb resums dels  articles publicats a la seva revista, Mineral News . Inclou cròniques de fires, preparats molts pocs dies després que s'hagin celebrat les fires, novetats respecte de jaciments i petits reculls a tall de resum de les descripcions de les noves espècies de les que es tenen notícies.


La Universitat de Wisconsin, a Madison, té disponibles una sèrie de Cursos "on line"  referents a aspectes de la Geologia, incloent la Mineralogia i la Gemologia. Malgrat que són en anglès, i donada la seva qualitat i excel·lència, penso que bé mereixen una visita.

Llocs Web referents a:

Història de la mineria

  Mining History Network
És aquest un servidor que acull a diferents societats interessades en la història de la mineria. També tenen una molt interessant selecció d'enllaços amb altres direccions interessants del tema.

Altres servidors Web a Espanya

Societat Mineralògica Gallega

Grup Valencià de Geologia

Associació  Cordovessa de Mineralogia i Paleontologia

Departamento de Geoquímica y Prospección Geológica de la Universidad de Barcelona.

Societats mineralògiques

Europa

França

Association Française de Micro-Minéralogie, els nostres veins han preparat un bon servidor, dedicat específicament als micromounts (és el primer d'aquest tipus a Internet), mereix de tota manera una visita també d'aquells que estiguin interessats en minerals de mides més grans. Té a mé bastants enllaços amb altres servidors i informació de la seva revista Le Cahier des Micromonteurs

Alemanya

VFMG-Bezirksgruppe Bayerischer Wald

Itàlia

Gruppo Mineralogico Paleontologico Piacentino

Noruega

The Norwegian Rock & Mineral Guide

Bèlgica

Mineral Collectors Page. Mineralogische Kring Antwerpen v.z.w.

Holanda

GEA, Stichting Geologische Aktiviteiten

Regne Unit

Southampton Mineral & Fossil Society

Canadà

Rock and Mineral Associations of Canada

Estats Units

Washington State Mineral Council

Columbus Rock and Mineral Society

Clear Lake Gem & Mineral Society, Inc.

Mineral Collector's Page

Mineralogical Society of Southern California

Austràlia

The Australian Mineralogical Societies

Museus i col·leccions

Minerals de la Smithsonian Institution

Col·lecció de la Universitat de Clausthal

Col·lecció de Thomas Edison en Wayne State University

Col·lecció de la Universitat de Freiberg

Museu d'Història Natural de Berna (Suissa)

KIGAM Geological Museum

Museu de l'Escola de Mines de Paris

Col·lecció de l'Eduardo Jawerbaum (Argentina)

Pàgina WWW de Jordi Fabre , co·leccionista i comerciant espanyol força conegut. No deixeu de visitar el seu Web.

Altres

Fira de Tucson

Agrupación Astronómica Aragonesa

Pàgina d'humor sobre meteorits preparada involuntariamente por la SEIP (Societat Espanyola de investigacions parapsicològiques). Són especialmente notables les fotografies d'escòries de fundició considerades "meteorits" i les precaucions que s'han de prendre davant de les tendèncias cleptòmanes dels estudiants de geologia.

Pàgina principal Història de la mineralogia Algunes definicions Una mica de teoria Els principis Els grups dels minerals
Llista dels minerals Fitxes de minerals Àlbum de fotos Glossari de termes Aplicacions didàctiques Curiositats de minerals