Al  voltant de les cares del faristol, cantem tots plegats una sola música, com tres són les persones e una sola divinitat. Idea, paraula e música són també tres realitats que difícilment subsisteixen l’una sense les altres: los poemes homèrics s’aprenien cantant; les lliçons més complicades entraven a la memòria per la porta de la música; res més complert que el pensament fet mot cantat e escoltat.

Aquest és lo sentit de les cançons que any rera any preparem e oferim a vostès en aquesta festa singular que ja es fa per desena vegada: deu anys de Renaixement.

Ai! Renaixement, renaixement! Lo nostre sol va renàixer de les cendres de l’esclat d’una altra estrella preexistent. Un segle reneix de la vitalitat d’altres segles. La vida neix i reneix;; la nostra ciutat, com totes, també reviu a cavall de cada celebració i de cada festa.

La capella de música “Vent de dalt” vol ser també com un reflex lluminós d’aquest esperit; com un eco d’aquest missatge tan bell: cançons de festa, d’amor, de joia de trobada de cultures e d’optimisme essencial... Cançons que clourem ab lo cant de l’eco.

 

* * * * * * * * * * * *

-“Pel maig que ve...” Aquest maig em posaré la millor roba e potser aconseguiré l’amor estimat.

 

-“Amor que tens ma vida....”  Una pavana que pareix un jurament d’etern amor: “Primer veuràs cansades les ones recular... ans que el meu pensament t’oblidi un sol moment”.

 

-“Bella, de vós som amorós...”  Nit e dia e tota la vida  l’amor és la música de fons de tot lo nostre quefer.

 

-“Per tu jo cantaria...”   Sí,  en aquesta vida e a la propera, l’eterna.

 

-“¡Ay!, linda amiga...”  Con mi cuerpo garrido "fui por los campos verdes a buscar mi amor".

 

-“ Por la puente Juana...”  Tant la bellesa aparent com la bellesa interna són abdues necessàries e complementàries.

 

-“Muchos van d’amor heridos...”   L’amor també és tímid..

 

-“Jo sóc teu, meva ets tu...”  Només los enamorats poden pronunciar aquestes paraules.

 

-“Tres Morillas...”  Les olives, les maçanes e tots los fruits, ¿són potser més bons si  los cullen donzelles?  Més formosos, sí que en són...

 

-“Niño Dios d’amor herido...”  L’amor del  nen diví no pot ser d’altra manera més que universal.

 

-“Matona mia cara...” Soldat, rude, no sap dir belles raons,  no coneix  la poesia e tampoc les muses l’inspiren; però sí que és capaç d’estimar ab tota l’ànima!

 

-“Chi la gagliarda...”  La cançó és dansa e la dansa és cançó.

 

-“L’Eco...” Quan la persona que estima és també estimada és com un si sentís l’eco de la seva proposta. Resposta fidel e unísona que omple tot l’espai.

 

* * * * * * * * * * * *

Ara a tres, ara a quatre veus, hem anat configurant una sola harmonia, un sol pensament enriquit  per lo cant e decorat ab la melodia. Tres... quatre.... deu anys... lo cant sempre coronarà una nova vida, un nou renaixement! Fins l’any que ve. Adéu-siau!.