[ Principal ]

El camí amb piscina de Can Descals de Jafre finalista dels Premis FAD 2007 

Aquest espai arquitectònic ja ha rebut diferents reconeixements com el Premi AJAC 2006 per a joves arquitectes i una menció especial dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona en la categoria d'espais exteriors.
  


La piscina de can Descals i el camí per accedir-hi

  
A Jafre hi ha una de les piscines privades més espectaculars del pais i però pocs en són coneixedors. Algú ha anomenat a Jordi Hidalgo i Daniela Hartmann ( els autors del projecte ) els poetes del formigó. Els propietaris de can Descals van veure la piscina municipal d'Olot, firmada pel tàndem Hidalgo-Hartmann, i els van contractar. Només els van donar una indicació : els agradaria disfrutar de les vistes del Montgrí mentres nedaven. Ells van donar-li voltes a l'assumpte i varen crear una pasarel·la de formigó que unifica l'entrada al terreny amb un mirador que ja existia, amb una entrada-magatzem construïda aprofitant en pendent de la parcela i finalment la piscina que acaba en un suau saltant d'aigua. Una meravella.


Imatges extretes de http:www.hidalgohartmann.com

Així és com els autors defineixen la seva creació: 
" La intervenció es situa al Puig d'en Pons de Jafre, a la plana de l'Empordà, amb la seva vasta extensió de camps agrícoles amb les agrupacions de vegetació que defineixen el territori. Un pla horitzontal d'aigua es situa en el paisatge. Aquest pla es trava al terreny mitjançant un camí que connecta les diferents cotes del solar. El seu traçat ens recorda la imatge dels camins de terra, els meandres dels rius que amb les seves formes lliures es contraposen a la rigidesa geomètrica dels camps. Convertir aquest camp en un volum per a crear un objecte arquitectònic autònom insertat en el paisatge construït de formigó com a únic material possible, per la seva abstracció i mal·leabilitat." 
( extret de la web dels autors del projecte )

Els autors del projecte són els arquitectes Jordi Hidalgo Tané (Olot, 1967) i Daniela Hartmann (Alemanya, 1964). Els promotors són Joan Descals i Rosa Martín.

Aquest any s´han presentat 385 treballs a les diferents categories d´aquests premis, en la seva 49 edició, que van néixer per reconèixer les millors obres d´arquitectura i interiorisme de Barcelona, encara que des de 1999 s´estenen a l'àmbit de la península Ibèrica. El lliurament dels premis es farà al mes d'octubre.

Els premis FAD
Els premis FAD són els guardons de referència i de més prestigi en arquitectura i en disseny interior. Van ser fundats l'any 1958 per l'arquitecte Oriol Bohigas i estan dividits en quatre categories : arquitectura, interiorisme, espais exteriors i espais efímers. Aquests guardons els concedeix el Foment de les Arts Decoratives i estan dirigits a persones, entitats o institucions que hagin presentat obres acabades durant l'any anterior en el territori d'Espanya i Portugal.


Can Descals de Jafre amb els terrenys agrícoles del Canets al fons

Veure la web dels autors del projecte www.hidalgohartmann.com


[ Principal ]