[ Principal ]

El Pedró, la nova revista de Jafre

La nova publicació vol ser un lligam de la vida en comú de tots els que d'una manera o altra es senten vinculats amb el poble de Jafre. 
  

Després de mesos de preparació, ha sortit al carrer el primer número de "El Pedró", la nova revista de Jafre.
Tal i com Joan Bonany explica en la salutació que en la mateixa publicació fa als jafrencs, en aquesta revista s'hi pot trobar un recull del pols de la vida social del nostre poble en el darrer any. Descripcions sobre indrets de Jafre, històries de Jafre, opinions sobre Jafre dels d'aquí i dels d'allà. Un àlbum de fotografies de la família jafrenca.
Si fem un repàs als continguts, en primer lloc trobem la salutació de l'alcalde. A continuació, hi podrem veure un recull d'alguns dels fets més destacats de la vida social del poble. El segueix una mica d'història del mas Castelló, un dels masos més emblemàtics. Les entitats locals també tenen el seu espai amb els seus presidents al capdavant. El següent capítol fa esment a la necessitat de preservar el territori. Carles Camps apel·la a la nostra responsabilitat davant les generacions futures. Josep Alabau, l'historiador local, segueix les petjades que la guerra del francès va deixar a les nostres contrades amb motiu del vicentenari d'aquest esdeveniment. El següent capítol està dedicat a en "Pitu" Bagué, un Jafrenc molt especial que sempre té una història, un acudit o una frase lapidària digne de ser escoltada. En Joan Marcet, des del Marroc, ens explica com va conèixer el nostre poble i quina relació manté amb la seva gent. Mossèn Joan Planellas ens parla del significat del Nadal i del do de la pau. La revista tanca amb unes receptes de cuina pel dinar de Nadal. La Isabel Baguer ens suggereix un conill amb escamarlans i la Pepita Oliveras una coca de poma per postres.
Totes les llars jafrenques han rebut, de forma gratuïta, un exemplar de la revista i tothom que estigui interessat en tenir-la es pot adreçar a l'Ajuntament de Jafre.

 

Aquí us hem mostrat sis de les trenta-dues pàgines que té la revista

[ Principal ]