[ Principal ]

I FÒRUM DE PARTICIPÀCIÓ CIUTADANA DE L'AGENDA 21 DEL BAIX TER

Recullen les propostes dels veïns de Jafre i Colomers per elaborar els respectius Plans d'Acció Local per a la Sostenibilitat (PALS )

 
Jafre, 13 de maig de 2006

    
Els Ajuntaments del Baix Ter amb la col·laboració de la Diputació de Girona han iniciat el procés d'Agenda 21 Local amb l'estudi " Agenda 21 del Baix Ter ", que pretén analitzar els àmbits ambiental, econòmic i socio-culturals de cadascun dels municipis i elaborar el seu Pla d'Acció Local per a la Sostenibilitat (PALS ).
Emmarcat dins d'aquest procés i com a punt de partida per a la redacció de la diagnosi estratègica municipal, dijous passat es va fer a Jafre el primer fòrum de debat amb participació ciutadana. Els veïns de Jafre i Colomers van ser convocats per debatre qüestions decisives pel futur dels seus municipis. La sessió s'inicià amb la projecció del vídeo "Els nusos del territori" i posteriorment l'equip auditor va fer una presentació de les principals dades de les dues poblacions. A continuació s'inicià un debat on es van tractar aspectes urbanístics, el trànsit i la mobilitat, la salut i el benestar, el consum d'aigua, els residus, la demografia, l'habitatge i també es van analitzar els diferents sectors econòmics de poble. En un ambient força constructiu, els participants aportaren idees i propostes que foren recollides pels membres de l'equip redactor. Entre les que van obtenir més consens hi trobem les relacionades amb el tema de l'atenció sanitària. Els participants van mostrar la seva disconformitat amb l'assignació de l'Hospital de Palamós i tothom es va mostrar partidari de sol·licitar el canvi per tal de poder ser atès al Trueta de Girona. Un altre dels temes que preocupen molt és el de la qualitat de l'aigua. La població i l'habitatge també preocupen: l'envelliment demogràfic, el despoblament rural i l'accés a l'habitatge van ser tractats pels participants. També hi va haver qui va demanar més presència dels cossos policials i més prevenció per fer front al risc d'incendi forestal.
Saludem aquesta iniciativa que ha permès als veïns aportar idees i propostes per millorar la qualitat de vida de tota la comunitat i assegurar la seva viabilitat futura. Esperem que l'equip redactor del projecte encerti amb les seves recomanacions i que es disposi de prou finançament per poder dur-les a terme. Només hi va haver un aspecte que va ensombrir aquest acte i aquest va ser la poca participació. Només vuit veïns van ser presents al fòrum de Jafre.
Redacció del web.

  Església de Sant Martí de Jafre


Els tècnics de l'empresa Geoservei Projectes ( l'equip auditor ) va fer una presentació de les principals dades dels municipis de Jafre i Colomers  


El debat va servir perquè l'equip auditor recollís informació sobre els punts forts i els punts febles del nostre municipi. Aquesta informació serà el punt de partida per a fer una diagnosi i establir unes recomanacions 

[ Principal ]