| La 
                  neu evidentment 
                  la neu és l'element bàsic i indispensable per 
                  a la pràctica de l'esquí de muntanya. Per tant 
                  és important intentar conèixer-la. Hi ha diferents 
                  tipus i qualitats de neu, cada una amb les seves característica. 
                  Neu 
                    fresca: és la neu que acaba de caure, normalment 
                    serà una neu seca, amb poca densitat (100Kg/m3), no 
                    es deixa empedreir.Neu 
                    pols: La seva estructura és a base d'acumulacions 
                    de volves de neu amb poca cohesió, quan s'esquia amb 
                    neu pols provoca que s'exeiqui.Neu 
                    ventada: aquesta neu es conseqüència de l'efecte 
                    del vent i el resultat pot tenir diferents qualitats de neu, 
                    sempre, però serà més dificultós 
                    esquiar sobre aquest tipus de neu.Neu 
                    dura: és una neu compactada.Neu 
                    gelada: El procés de fusió i gelada han 
                    estat determinants per fer desapareixa les valves de neu i 
                    per tant la neu serà una superfície llisa i 
                    brillant.Neu 
                    humida: Bé per la pluja o per la temperatura elevada 
                    que fonen part de la neu, la neu humida es una barreja de 
                    neu amb aigua, quan la proporció d'aigua és 
                    més gran mes densa és la neu i per tant serà 
                    més humida.Neu 
                    Primavera: No es un tipus de neu concreta, sinó 
                    que va canviant segons avança el dia. A les primeres 
                    hores del dia la neu és dura, al augmentar la temperatura 
                    passa a ser pols i transformar-se finalment en humida. Per 
                    la tarda es forma una capa de neu costra al comença 
                    a baixar la temperatura.Neu 
                    costra: tenim una primera capa de neu dura i a sota una 
                    capa de neu doba. Hi ha diferents tipus de neu costra: 
                    
                      Una 
                        placa de vent sobre una capa de neu pols.Una 
                        capa de neu en fusió-geleda sobre una capa de neu 
                        pols.Una 
                        capa de neu en fusió-geleda sobre una capa de neu 
                        humida. Els 
                  allaus. Sense 
                  cap mena de dubte, els allaus és un dels perills més 
                  gran que té un esquiador de muntanya. La característica 
                  més problemàtica és la seva incertesa a 
                  l'hora de produir-se. Tenim diferents tipus d'allaus: 
                  Allau 
                    de placa: Es tracta de l'allau d'una placa de vent. L'ancoratge 
                    del fons té poca resistència. Quan un esquiador 
                    passa per una placa, pot tallarla fàcilment anul·lant 
                    l'ancoratge superior, també pot provocar un petit desplaçament 
                    de la placa trencant els ancoratges laterals i inferior, si 
                    tenim en compte que l'ancoratge de fons està poc cohesionat, 
                    malauradament, és quant es donen les condicions que 
                    provocant un allau.Allau 
                    de neu pols: La neu pols té una cohesió 
                    molt petita i també té una densitat molt baixa, 
                    desaprès d'una gran nevada, donades aquestes característiques, 
                    es poden produir allaus si el terreny és inclinat.Allau 
                    de neu primavera: L'escalfament i fusió de la neu 
                    redueix la resistència dels ancoratges, enclòs 
                    el del fons per on pot corre l'aigua. La neu primavera té 
                    una gran densitat i per tant pesa molt, el recorregut d'un 
                    allau és petit i lent, no te molt perill. |  |