Tecnologia 2º ESO

conseqüències de l'ús dels metalls

Ja hem parlat que per obtenir metalls cal disposar de minerals i d’energia que aconseguim del medi natural i que al medi natural aniran a parar també els residus de la seva obtenció i ús.

El minerals triguen milions d’anys a formar-se, això vol dir que d’un mineral només se’n pot extreure la quantitat que hi ha a l’escorça terrestre. Per això diem que els minerals són recursos no renovables –que es poden acabar-.

Hi ha minerals que són abundants a l’escorça terrestre i dels quals podrem disposar durant molt de temps però n’hi ha d’altres que són escassos i que s’esgotaran si els extraiem en grans quantitats.

Les mines són un element que pot fer malbé el paisatge, especialment les de cel obert.

Altres problemes són la contaminació atmosfèrica produïda pels fums dels forns d’obtenció de metalls i la contaminació de les aigües, que queden amb restes de ganga i dels productes químics utilitzats en l’obtenció dels metalls. En els processos moderns d’obtenció s’utilitzen filtres molt eficients per depurar els fums i també depuradores per eliminar la contaminació de les aigües i tractar adequadament els residus.

Inici de pàginaQuadern de classe

Activitats 27 - 28

Aula ZCreative Commons Reconocimiento-No comercial-Compartir bajo la misma licencia 3.0 España License
Conxita Sabartrés Sala
Valid CSSValid html 4.01Valid WAI 1.0 AAA
Des de gener de 2010:Contador de visitas Free counter and web stats