Informàtica
Tallers d'informàtica
CURS 2012-2013
 
CURS 2011-2012
 
CURS 2010-2011
 

Gràcies a la intervenció d'un pare de la nostra escola i per mitjà de la seva empresa que feia un pla renove en equipament informàtic ens han donat 10 ordinadors pentium IV, que a nosaltres ens aniran molt bé per poder anar renovant els nostres ordinadors de les aules (alguns d'ells una miqueta obsolets, ja que encara van amb windows 98).

El nostre agraïment a aquesta iniciativa i al pares que ha pensat en nosaltres. Moltes gràcies!!

Però les novetat no acaben aquí, durant aquest mes de novembre ens han arribat dels Equipaments TIC del Departament i gràcies als punts que teníem acumulats per treballs presentats i per projectes d'innovació 4 pissarres digitals interactives.

Algunes famílies ja ho sabreu pels vostres fills i filles ja que estan molt contents.

La nostra intenció és continuar posant més pissarres fins arribar a cobrir totes les aules.

 
CURS 2009-2010
Projecte eduCAT1x1 a l'Educació Primària

Aquest projecte consisteix en l'extensió del desplegament exploratori que es fa a instituts i escoles concertades d'Educació Secundària des del curs 2009-2010, cap a les escoles d'Educació Primària. Els centres participants formaran un grup que el·laborarà i posarà a prova "bones pràctiques" que han d'ésser aplicables en forma generalitzada a l'ensenyament primari. El pilot començarà a la segona meitat del curs 2009-2010 i s'estendrà fins al final del curs 2010-2011.
El desplegament generalitzat del projecte "eduCAT 1x1" a l'Educació Primària està previst per al curs 2011-2012.

Es tracta de plantejaments equivalents als que té el projecte a Secundària: eines i metodologies que no demanen especials coneixements ni molt de temps al docent que els ha de fer servir per al seu treball de cada dia amb l'alumnat.

Mentre el projecte està encara per acabar de definir amb exactitud, aquesta pàgina ha permés als interessats subscriure's al projecte.

Vídeo amb informació. Recull l'evolució dels dos primers mesos del projecte des de diferents punts de vista (professionals de l'educació, alumnes i pares i mares).

Educat 1 x 1 a Gencat.

Projecte EduCAT1x1: Desplegament exploratori del model 1:1 i els llibres de text en format digital.

L'Equip de Mestres de l'escola està interessat en formar part d'aquest projecte, actualment de informació comença a haver-ni molta però no s'ha de confondre el desplegament d'aquest projecte a Educació Primària amb el que s'està fent a Educació Secundària, ja que ens avisat que hi haurà diferències.

El Projecte Educat 1 x 1 va dirigit en el cas dels alumnes d'Educació Primària als nens i les nenes de Cicle Superior.

Estem investigant...

Intentem posar en marxa la Intranet de l'escola.

Estem investigant l'escriptori de l'aplicació eyeOS.

També tenim Moodle.

Totes aquestes aplicacions encara no les hem posat en marxa, estem averiguant com funcionen per poder-les aplicar en el treball dels nostres alumnes.

Com podeu veure estem molt animats en adaptar-nos ales noves aplicacions educatives, amb la finalitat de millorar la qualitat del nostre ensenyament.

Projecte de Pissarra Digital i Linkat

Iniciem aquest nou escolar amb un nou projecte. Instal·larem a 5 aules ordinàries pissarres digitals per començar a treballar amb elles. Aquestes pissarres substitueixen les clàsiques pissarres de guix de tota la vida i consisteixen en un mecanisme connectat a un canó de projecció i a un ordinador. Quan estiguin posats ja us ensenyarem com funcionen.

Per ajudar a integrar el nostre ensenyament amb les noves tecnologies s'han instal·lat 20 terminals Linkat i 2 servidors. Hem substituït els equips d'una de les aules d'informàtica posant-ne 13 terminals i un servidor i a les aules de Cicle Superior n'hem posat 7, d'aquesta manera abans d'acabar aquest trimestre a cada classe i haurà tres ordinadors.

 

CURS 2008-2009
ELS TALLERS D'INFORMÀTICA DE LA SETMANA CULTURAL AMB ELS NENS I LES NENES DE 6è
Els recursos que ens ofereixen les noves tecnologies no són per ells mateixos ni bons ni dolents. Seran beneficiosos o perjudicials segons l’ús que en fem d’aquests recursos. En aquest bloc trobareu alguns consells i enllaços a webs que ens donen informació sobre com preparar als nostres fills i filles.

SOM CENTRE LINKAT !!

Aquest mes de març ha començat el desplegament dels nous centres Linkat, més de 60, que es van afegint al projecte. Abans d'acabar aquest curs, una quarantena de nous centres s'aniran incorporant.
L'actuació en els centres segueix tres fases:

  • instal·lació d'un servidor de centre,
  • posar linkat a la resta d'ordinadors i
  • rebre la formació oportuna.

El divendres van venir a portar el nou Servidor amb aquest sistema operatiu.

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Si en voleu saber més podeu consultar el web de la .

 

Amb els nens i les nenes de 6è, durant el curs 2007-2008, al taller de l'aula d'informàtica hem recuperat les fotografies de les diferents activitats, excursions, colònies, festes, ... que han realitzat a l'escola des que tenim arxiu fotogràfic (el curs 2002-2003) i amb aquestes fotografies cadascú ha fet un vídeo de la seva primària.

Acabem primària. 2002-2008

Per conèixer treballs que fem a l'aula d'informàtica mira a AUDIOVISUALS
Imatges de com treballem a l'aula d'informàtica
Amb motiu de la Semana Cultural dedicada als Personatges Fantàstics, els nens i les nenes de 4t a 6è. han fet presentacions en Power Point sobre un personatge.

Amb l'ajut de l'AMPA hem comprat una pissarra digital interactiva i ja s'ha fet la instal·lació a l'Aula d'Anglès.

La pissara digital interactiva consisteix en un canó connectat a un ordinador i una pissarra InterWrite que permet el treball en gran-grup. Si voleu veure una demostració del seu funcionament cliqueu l'enllaç.

Aquest curs 2006-2007 hem encetat el programa d'innovació educativa en educació audiovisual des de l'aula d'informàtica.

 

A les tutories de 6è. elaboren per grups els guions de programes de ràdio i des de l'aula d'informàtica farem la part tècnica.

Amb els nens i les nenes de 5è. acabarem la pàgina web que vam començar el curs passat. Més endavant tenim intenció de posar en marxa un taller d'edició de vídeo.

I amb els de 4t. iniciarem la preparació dels webs d'alumnes. En aquests moments estem elaborant els materials que formaran el web.

Com cada vegada que ho han convocat ens hem presentat a la VI Mostra d'Informàtica Educativa organitzada al Vallès.

 

La bona notícia és que per aquesta presentació ens han concedit 20 ordinadors d'un lot que cedit La Caixa a Ensenyament.

Això ens permetrà dotar a cada aula d'un ordinador, de moment encara sense connexió a Internet però ja hem demanat al Departament d'Educació el cablatge del Centre per a poder estar tots en xarxa.

 

Ja tenim les nostres aules d'informàtica preparades, els nostres alumnes ja van començar a fer les activitats d'informàtica en començar el mes de novembre.

Treballen quinzenalment a l'Aula 1 des de P-4 fins a 3r. i a l'Aula 2 des de 4t a 6è., també s'ha aconseguit un espai de temps en els nostres horaris per poder-hi anar tots junts ja sigui a l'Aula 1 com l'Aula 2 per treballar amb els tutors.