EL DOFÍ

El dofí és un mamífer marí que es troba prop de les costes. N'hi ha 32 espècies, la mes coneguda és la del dofí mular que és el que nosaltres podem veure en els parcs aquàtics i zoològics. El seu tamany pot canviar segons la especie a la que pertany i pot variar des de els 3 metros de llarg fins els 1.2 metres.

Els dofins és comuniquen mitjançant un soroll que al emitir-lo, els altres dofins interpreten els ecos que és generen al entrar en contacte amb els objectes del seu voltant i també mitjançant moviments de dansa, fent piruetes i salts.

Els dofins prefereixen les aigües temperades i solen estar en manades normalment grans. S'alimenten de gran varietat de peixos. Cada dofí té unes marques que l'identifiquen i el diferencien dels altres.

Una de les característiques més estranyes dels dofins és la seva llengua ja que gràcies a ella les cries poden mamar de la mare sense que la llet es barregi amb l'aigua del mar. Quan dormen, sempre estan alerta; poden tancar un ull i l'altre estar mig obert, de manera que encara que estigui dormint continua vigilant i inclús pot nedar.

La reproducció és molt semblant a la dels humans. El mascle voreja la femella i si aconsegueix la seva acceptació passa a copular. Normalment l'època d'aparellament és tot el any, excepte els que viuen en aigües més fredes.

Lorena Gómez - 6è B



La balena blava
El camaleó
El cangur vermell
El coala
El lleó
El cocodril
El dofí
La girafa
El goril·la
La granota
El diable de Tasmània
El llop
L'ós bru
L'ós panda
El talp
El ximpanzé
Inici
Amunt
Enrera