IES Bernat Metge
""
 Correu Web "" Moodle "" Plataforma Weeras
IES Bernat Metge - Barcelona
Espai del professorat
 
La Verneda
Alumnat
Primer cicle d'ESO
Segon cicle d'ESO
Batxillerat
Activitats
L'Institut
Professorat
Informació general
Biblioteca
Activitats
AMPA
Secretaria
""
""
""Webs
""
""
""
Departaments i seminaris
""
Aula d'acollida
""
Escoles adscrites
""
""
""
""
""
""Projectes
""
""
""
School Plus
""
Programa ÈXIT
""
GREDI
""
NEDAS
""
Alternativa 10
""
 
""
 
""
""
""
""
""Enllaços
""
""
""
 LIC | CRPSM | SAGA | XTEC EDU365 | Altres webs
""
""
""

""
""
""Novetats
""
    ""
 

Curs 10-11
Llibres curs 12-13

Calendari 12-13

""
Saga
""
La Mostra 2009
""
Nou alumnat - Nous recursos Matemà-tic's
""
Crèdit de síntesi
""
Documenta
""
Aula d'Acollida
""
Taller de teatre
""
Àngel Blanco - Llicència d'estudis Curs 2005-2006
""
 
""    
""
  FotoIBM  
""
""
""Notícies
""
""
 

Jornades de portes obertes
Dissabte, 16 de febrer a les 10:30 i dimecres, 20 de febrer a les 17:30 tindran lloc les jornades de Portes Obertes.

Carnestoltes 2013
Divendres, 8 de febrer es celebrarà al nostre institut lafesta de Carnestoltes.


Exàmens de recuperació de Matemàtiques
A la pàgina del departament de Matemàtiques hi trobareu el material per a preparar els exàmens de recuperació.

La memòria històrica
Dijous, 20 de desembre a les 13 h. es realitzarà la projecció del documental Els nens de Pla de Besòs i la conferència a càrrec de Pere Cánovas i Josep Madonado.

L'Institut Bernat Metge a la Universitat de Barcelona
L'exposició organitzada el curs 2011-2012 per la biblioteca del centre ("Manuel de Pedrolo, abans i ara" serà a la Facultat de Formació del Professorat de la UB) del 19 de novembre de 2012 al 31 de gener de 2013. La mostra que es presenta a la Biblioteca del Campus Mundet intenta recrear l’esperit original del projecte amb les petjades vermelles que guien el visitant en el recorregut pels diferents espais de l’institut. El contingut de l’exposició està dividit segons els gèneres que conreà l’autor de la Segarra, en total es presenten una vuitantena d’obres, gairebé totes primeres  edicions, que pretenen ser un tast per conèixer l’àmplia obra pedroliana. Es fa especial esment a la literatura juvenil, amb diferents edicions de Mecanoscrit del segon origen (1973), la novel·la més llegida pels joves, i altres obres. Així mateix, s’exposa un seguit de material complementari: la guia de l’exposició, les propostes didàctiques per als alumnes del centre que van visitar l’exposició, cartells publicitaris i el treball realitzat pels alumnes de 4C d’ESO el “Feisbuc de Manuel de Pedrolo”.

4rt Mercat d'Intercanvi
Dissabte 10 de novembre, d'11 a 13 del matí a l' institut es celebrarà el quart Mercat d’Intercanvi. Els objectes a intercanviar seran: llibres, joguines, jocs (videojocs i de taula), roba, accessòris, etc. Tambés’oferirà un bon esmorzar, a preus molt ajustats, fet per l’alumnat de 4t ESO amb l’objectiu de recollir fons pel viatge d’estudis. Les novetats d’enguany seran: 1) la possibilitat d’intercanvi de classes, com ara matemàtiques, anglès, música, etc. entre l’alumnat de l’institut. Els alumnes que estiguin interessats en intercanviar classes ho hauran de comunicar a través del seu tutor o tutora. 2)la venda a preus molt econòmics de llibres de text o de lectura obligatòria de segona ma. No hi falteu!

HIP -HOP: Activitats extraescolars
Aquí teniu un trailer del vídeo clip del taller de hip-hop realitzat com a part de les activitats extraescolars del curs 2011/2012.

>

Beques de menjador
Informació de les beques de menjador per al curs 2012-2013.

Lliurament de notes dels exàmens de setembre i matrícula curs 2012-2013
Des d'aquí podeu consultar els horaris de lliurament de notes dels exàmens de setembre i de matrícula per al curs 2012-2013.

Llibres curs 2012/2013
Aquí trobareu la llista de llibres pel curs 2012/2013.

Exàmens de setembre
Ja podeu consultar l'horari dels Exàmens de setembre i les activitats de recuperació proposades per cada departament.

Crònica: 3r Mercat d'intercanvi
El tercer Mercat d’Intercanvi va estar força concorregut i vam intercanviar el que ens agradava o necessitàvem d’una forma senzilla i divertida. També vam gaudir de la música del DJ i vam fer un petit esmorzar. El temps primaveral ens va acompanyar. Estem, doncs, molt satisfets de la bona feina feta i els seus resultats i agraïm de manera especial al professorat que ho va organitzar i de forma molt especial, als delegats i delegades verds, que van treballar de valent. No us perdeu el vídeo.

 

L'exposició sobre Manuel de Pedrolo a l'XTEC
L’exposició de la Biblioteca de l’Institut Bernat Metge “Manuel de Pedrolo, abans i ara” apareix publicitada al web de l’XTEC, en concret com a projecte del Programa biblioteca escolar “Puntedu”.

Nou bloc de la Biblioteca
Amb diverses informacions dels actes previstos per a la diada de Sant Jordi, la biblioteca de l'institut Bernat Metge estrena bloc.

Sant Jordi 2012
La biblioteca de l’institut Bernat Metge dins el marc La biblioteca escolar: puntedu, espai de coneixement i aprenentatge”, organitza un seguit d’actes entorn la figura de l’autor Manuel de Pedrolo, escriptor d’obres juvenils com Mecanoscrit del segon origen (1973) o Trajecte final (1974). Destaca l’exposició a la biblioteca (del 23 d’abril al 8 de juny): “Manuel de Pedrolo, abans i ara” (inauguració a càrrec d’Adelais de Pedrolo), la xerrada de la filla de l’autor (Fundació Pedrolo)i el passi del documental “Manuel de Pedrolo, semblança d’un apassionat” (Diada de Sant Jordi 2012).

Així mateix, la biblioteca ha adquirit un seguit de contes de la professora Blanca Gotor que disposarà el dia de Sant Jordi d’una parada i comptarà amb la presència de l’il·lustrador Carlos Gambarte, que obsequiarà els compradors amb una caricatura. Bon Sant Jordi!

 

 

Xerrada
El dia 18 d'abril, Miquel Morera i Darbra, autor del llibre Un noi al front ens parlarà de la guerra civil espanyola .

3r Mercat d'Intercanvi
Ja el tenim aquí: tercer Mercat d’Intercanvi. Tota la comunitat educativa de l'institut Bernat Metge està convidada a gaudir d’un matí divertit. Us esperem a tots i totes, dissabte 24 de març d'11 a 13 del matí a l' institut. No hi falteu!

Preinscripció Curs 2012/2013
Presentació de sol·licituds: del 19 al 30 de març de 2012, ambdós inclosos. Més informació...

Proves Cangur 2012
Avui, 15 de març es realitzen les proves Cangur (d'excel·lència matemàtica) en les que hi participa alumnat del nostre institut.

XIIIè Concurs de Fotografia Matemàtica
L'Associació de Barcelona per a l'Estudi i l'Aprenentatge de les Matemàtiques organitza el XIIIè Concurs de Fotografia Matemàtica en el que poden participar tant alumnat com a professorat i PAS. Podeu consultar les bases del concurs i informació diversa sobre qüestions relacionades amb el concurs d'aquest any i d'anys anteriors.

Avaluació Educació Secundària Obligatòria
El Departament d'Ensenyament avaluarà les competències i els coneixements bàsics que els i les alumnes de 4t d'ESO han dphaver adquirit en els àmbits de matemàtiques i llengua (catalana, castellana i estrangera). La prova es realitzarà els dies 15 i 16 de febrer de 2012 a tots els centres d'educació secundària de Catalunya i serà corregida per professorat extern. Trobareu tota la informació clicant aquí.

La "mingaña": argot d'ofici
La professora de Visual i Plàstica Blanca Gotor va presentar el dimarts 24 de gener de 2012 a la Universitat de Barcelona, a la Facultat de Formació del Professorat, el seu interessant projecte de recuperació de l’argot d’ofici “la mingaña” a través de contes per a infants i adults. Per a més informació podeu consultar el web http://bgotor09010.blogspot.com. La sessió es va fer en el marc de la darrera sessió de la matèria “Didàctica de la Literatura Infantil i Juvenil” del Grau de Primària.

BONA NOTÍCIA
El Departament d’Ensenyament ha seleccionat l’Institut Bernat Metge per formar part del centres puntedu i desenvolupar el projecte “La Biblioteca sense murs”, dins dels Programes d’innovació educativa. La convocatòria, a la qual es van presentar més de 400 centres educatius de Catalunya, ha seleccionat un centenar de centres, entre ells el nostre. La durada del projecte serà de tres cursos, durant els quals es rebrà una dotació econòmica de 2.000 euros, materials didàctics, accés al programa informàtic per a la gestió de la biblioteca, ajut per esporgar i reclassificar els fons i formació específica. Enhorabona!

Signatura del compromís de l'institut Bernat Metge amb la sostenibilitat
El dia 6 d’octubre els alumnes del nostre institut, David Guàrdia i Valentina Guerrero, de segon d’ESO , Ahmed Ennajmi, i Joaquim Pineda de tercer d’ESO i Nicole Soliz, de quart d’ESO, van signar el compromís de Barcelona amb la sostenibilitat. Aquest fet rellevant ens fa partíceps actius de l’Agenda 21 Escolar durant el curs 2011-12. La signatura es va fer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Durant la cerimònia, els nostres alumnes van escoltar estimulants discursos per part de les autoritats de la nostra ciutat. Més tard, els hi van entregar el nostre compromís amb l’Agenda 21 E com a centre escolar signant. A canvi, el nostre institut va rebre dos regals: el llibre En el Camí de l’escola sostenible i una bonica olivera, que plantarem en el lloc més adient del nostre institut i serà un recordatori de la nostra responsabilitat envers la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

 

Canvis en les normes d'ortografia i gramàtica castellana
Des d'aquest enllaç podeu consultar els darrers canvis en les normes d'ortigrafia i gramàtica castellana.

Recollida d'ordinadors portàtils
El proper dilluns 10 d’octubre, de 17 a 19 hores a la Biblioteca del centre, es farà l’entrega de l’ordinador portàtil Toshiba a l'alumnat de 1r, 2n i 3r que encara no el tingui.

Conferència d'Arcadi Oliveras
El dia 26 d’octubre a les 12h, el professor d’economia i col·laborador de l’ONG Justícia i Pau Arcadi Oliveresfarà a la Sala d’Actes de l’IES Bernat Metge una conferència dirigida als grups de Batxillerat. Rellevant figura dels col·lectius de protesta contra la pobresa i la venda d’armes, s’ha significat en pro del pacífic Moviment 15M. La seva paraula en aquests temps de crisi econòmica, política i moral pot aportar un raig de llum en una època plena d’incerteses.

Rebuda alumnat curs 2011/2012
Horari.

Exàmens extraordinaris de Batxillerat i d'ESO
Calendari.

2n Mercat d'Intercanvi a l'Institut Bernat Metge
La Comissió de Delegats i Delegades Verds tornarem a fer gresca al Segon Mercat d’Intercanvi, aquest dimarts 31 abans de les 17.00 h i fins passades les 18.00 h. Veniu i aprofiteu per intercanviar un joc del que esteu avorrits o una samarreta que no us poseu mai o que us ha quedat petita. A més, hi haurà, com l’altre vegada, bon menjar i una novetat: música! Passarem una bona estona. No us ho perdeu!

Viatge a Londres
L'alumnat de 4rt d'ESO visita Londres.

Excusió a Montserrat
Els alumnes de l'assignatura de Religió visiten Montserrat.

Alternatives a l'energia nuclear?
L'enginyer Josep Puig i Boix ens parlarà sobre aquest tema dimarts, 24 de maig.

Taller de DJ
Roque Molina i UME (Unión Musical) Glòries apropen el nostre institut al món del DJ. L'alumnat participant va poder "exercir" de DJ.

SEAT
Els alumnes de batxillerat visiten la fàbrica SEAT.

SKATING
Sortida tutoria de segon d'ESO al skating, el dia 29 d’abril de 2011.

PAU
A l'apartat de batxillerat trobareu els enllaços a informació diversa sobre les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) .

Per Sant Jordi: TEATRE!
Divendres 15 d'abril, amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi al nostre institut es representarà l'obre de teatre A d'Adolescents.

Carnestoltes 2011

I ara el video:

Carnestoltes 2011

Les fotografies:

En el dia del mercat d'intercanvi...
Va fer un matí molt bo i ben aviat van anar arribant els delegats, uns quants pares i els professors amb els articles per fer l’intercanvi. Es van muntar les taules amb llibres, roba, joguines, complements i més coses, tot quasi bé nou o en molt bon estat. També es van col·locar els pastissos, coques i la xocolata desfeta. Tot casolà i boníssim. De seguida, van començar a arribar l’alumnat, els professors i les professores. Es van fer molts intercanvis i cadascú es va emportar a casa el que li interessava més … i sense haver de pagar res! El menjar i la xocolata van desaparèixer de seguida. No va quedar res per a la mascota del mercat, un gosset bufó que es va conformar amb una mica de llet tèbia.

Els delegats verds van estar prou satisfets pels resultat d’aquesta activitat de lleure. Si bé és cert que no va ser molt concorregut, es van assolir els objectius d’intencanviar objectes i l’alumnat que va vendre el menjar i la xocolata van fer prou calaix. Tothom hi va col·laborar i no es va produir gairebé cap deixalla.

I ara, ja s’està pensant en el proper mercat d’intercanvi, que es farà a la primavera. Segur que tindrà molt d’èxit.

1r Mercat d'Intercanvi a l'Institut Bernat Metge
El dissabte, 11 de desembre de 2010, d'11.00 a 12.30h, es celebrarà al pati del nostre institut el 1r Mercat d'Intercanvi. othom hi està convidat. Més informació...

Sortida al Cim d'Àligues
L'alumnat de 1r d'ESO visita el Cim d'Àligues el 2 de desembre de 2010.

VII Simposi: Llengua, educació i immigració
L'Aula d'Acollida del nostre centre presentarà al VII Simposi: Llengua, educació i immigració dedicat a la convivència intercultural i l'educació antiracista, que se celebrarà a Girona els dies 18 i 19 de novembre de 2010, el projecte interdisciplinatr "Les dues cares del mirall: present i passat dels nostres orígens".

Creadors EN RESIDÈNCIA
Us convidem a la inauguració de l'exposició Creadors EN RESIDÈNCIA als instituts de Barcelona. Edició 2009/2010, el dilluns 15 de novembre a les 19h al Nivell Zero de la Fundació Suñol.

Formació telemàtica específica eduCAT1x1
Divendres 11 de juny, finalitza la inscripció pels curs telemàtic intensiu (28/6 al 16/7) adreçat al professorat dels centres inscrits al projecte eduCAT1x1. Materials del curs.

Catàleg de materials digitals
A la web del professorat trobareu enllaços a diversos recursos tecnològics així com un catàleg de materials digitals.

AIR RACE: Exposició
Dijous 3 de juny a partir de les 17 h s'inaugura l'exposició AIR RACE Arquitectures humanes. Invitació.

Sant Jordi 2010

Carnestoltes 2010

Projecte artístic AIR RACE
Dissabte, 20 de març, es portà a terme la filmació que culmina el procès del projecte artístic AIR RACE.

Viatges d'estudis 2009/2010
Els alumnes de 4t d'ESO i 2n de batxillerat visitan Londres i Berlín respectivament en viatge d'estudis.

Novetats bibliogràfiques
Consulteu els nous llibres adquirits a la biblioteca.

Preinscripció i matrícula
En aquest enllaç podeu consultar el calendari de preinscripció i matrícula per al curs 2010/2011.

Jornada de portes obertes
El dissabte, 23 de gener a partir de les 10:30, el nostre institut tindrà les portes obertes per a tots els que el vulguin visitar.

Un artista en residència a l'institut Bernat Metge
L'artista DANIEL CHUST PETERS, roman en residència al nostre institut des del 27 d'octubre de 2009 fins a juny de 2010. Al llarg de tot el curs i conjuntament amb l'alumnat de 3r B portarà a terme un projecte artístic.

L'escriptor Jordi Cervera visita el nostre institut
JORDI CERVERA, Periodista i escriptor autor de la novel.la Muerte a seis veinticinco -PREMI EDEBÉ DE LITERATURA JUVENIL 2008-va contestar a les preguntes de l’alumnat de 4t d’ESO el dimarts 17 de novembre.

El meu país d'allà
El documental “El meu país d’allà”, en el qual hi va participar l’aula d’acollida de l’IES Bernat Metge i vuit instituts més d’arreu de Catalunya, es presenta el proper dia 17 de novembre a la XIII Edició del Festival Internacional de Televisió de Barcelona, que se celebrarà del 17 al 19 de novembre de 2009 al CaixaForum, Centre Social i Cultural “la Caixa”. La projecció tindrà lloc el dia 17 de novembre, a les 17h a l’Auditori de CaixaForum, Av. Marquès de Comillas, 6-8.

Programa ÈXIT
Durant el curs 2009/2010 el nostre centre també seguirà adscrit al Programa ÈXIT.

Proves d'accés als mòduls professionals de grau superior
Aquí teniu l'enllaç a la informació de les proves d'accés als mòduls professionals de grau superior.

Obrim el pati durant els caps d setmana
El pati del nostre institut romandrà obert a tothom els caps de setmana: dissatbte de 16 a 19 h i diumenge d'11 a 14h

Lecturas para vacaciones
A l'apartat Información alumnado de la web del Departament de Castellà trobareu les lectures proposades per vacances.

La Mostra 2009
El nostre institut ha estat premiat en la modalitat de fotografia de La Mostra 2009.

Concurs de Creació Gràfica UME Glòries
El divendres 12 de juny, Alfons Rubio, Cap de Vendes de UME (Unión Musical) Glòries, va lliurar els premis del Concurs de Creació Gràfica.

Viatge a París
Ja podeu veure les fotografies del Viatge a París que van fer els alumnes de 4rt d'ESO el mes d'abril.

La casa de Bernarda Alba
El dijous 17 de junyun grup d’alumnat i professorat va assistir al TNC a la representació de La casa de Bernarda Alba de Federico García Lorca.

Navegant per la transició
El proper dijous 18 de juny de 2009, a les 19h., s'inaugura el projecte artístic-conceptual "Navegant per la transició: una cartografia col·lectiva de l'adaptació migratòria", un projecte col·laboratiu entre alumnes de 3r i 4t de l'Aula d'Acollida de l'IES Bernat Metge, alumnes de batxillerat de l'IES Vázquez Montalbán i el Museu d'història de la Immigració de Catalunya (MhiC).

II Concurs Vine a la biblioteca!
L’escriptor Ramon Solsona parla amb l’alumnat de la seva novel.la: No tornarem mai més i lliura elspremis del II concurs Vine a la Biblioteca! Els accèssits han estat per a: Ivan Fernández, Jorge Korner, Marc Gómez i Silvia Sawadzka. Els premis per: Diana Játiva i Tamara Ruiz.

Material de aprendizaje
Podeu trobar nou material d'aprenentatge a la web del Departament de Castellà: presentacions de Miguel de Unamuno, Antonio Machado i Nada.

Tan monos com jo
L'alumnat de l'Aula Oberta assistirà, el dimecres dia 20 de maig, al lliurament dels premis del concurs “ Tan monos com jo” que tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i comptarà amb la presència del professor Sabater Pi i l’alcalde de Barcelona. La pel·lícula realitzada pel grup, on es comparen les conductes entre humans i primats, opta a tots els premis. Esperem que hi hagi sort!

29ns Premis Sant Jordi 2009
Aquí teniu les bases de la convocatòria dels 29ns Premis Sant Jordi 2009.

Viatge a Szekszárd (Hongria)
Una nova trobada del programa Comenius de llengües estrangeres, Healthy body, healthy soul, healthy environment, es realitzarà a la ciutat hongaresa de Szekszárd del 27 de març al 3 d'abril. En aquesta ocasió i en representació del nostre institut assistiran dos professors i sis alumnes.

Preinscripcions i matriculacions 2009 -2010
Ja s'ha iniciat el termini per a les preinscripcions. Consulteu el calendari.

Digue'm una paraula
L'Aula d'Acollida de l'IES Bernat Metge presentarà el projecte "Digue'm una paraula" a la III Jornada de Llengua i Immigració del Consell Comarcal de l'Anoia, el divendres 27 de març a Igualada. Organitza: Pla Territorial de Ciutadania i Immigració de l'Anoia i Departament d'Acció Social i Ciutadana, Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya.

Carnival
A http://blocs.xtec.cat/auxiliarsdeconversa/b2/ podeu trobar l'activitat Carnival, preparada per la Tanya Canavan (auxiliar de conversa (anglès) de l’IES Bernat Metge) que ha treballat amb diversos grups del centre.

Tan monos com jo... i Jordi Sabater i Pi
L'alumnat de l'Aula Oberta de tercer i quart de l’IES Bernat Metge han tingut l’oportunitat de conèixer al professor Sabater i Pi, eminent primatòleg i dibuixant.

Carnaval 2009... i ara el vídeo
Si ja has vist les fotografies del Carnaval 2009 a que esperes per veure el vídeo.

Notícies de premsa
La premsa local de Svishtov (Bulgària) es fa ressó de la trobada organitzada per l'IES Bernat Metge a Barcelona, amb motiu del Projecte Comenius Healthy Body, Healthy Soul, Healthy Environment, i que va reunir a representants d'escoles de 9 països.

Atenció alumnat de 2n de batxillerat!!!
Termini per fer la preinscripció a les PAU: del 25 de febrer al 5 de març. Cal fer-ho per internet personalment al portal: https://accesnet.gencat.net. Un cop feta s’han d’imprimir dues còpies una com a resguard per a qui s’inscriu i l’altre que s’ha de lliurar a les oficines del Centre. Més informació.

Carnaval 2009
No esperis més a veure les fotografies del Carnaval 2009.

El meu país d'allà
L'Aula d'Acollida de l'IESBernat Metge presentarà a la Universitat Autònoma de Barcelona l'experiència del documental "El meu país d'allà" amb la conferència "Identitat juvenils en trànsit: projecte el meu país d'allà", a càrrec de Montserrat Palou (IES XXV Olimpíada), M. Rosa Obiols (ONG Aigua per al Sahel) i Anna Moreno (IES Bernat Metge), divendres 13 de febrer. Dins el marc de les VI Jornades Internacionals de recerca en Didàctica de les Ciències Socials, centrat en "La construcció d'identitats i l'ensenyament de les Ciències Socials".Arianna Puello al Bernat Metge
La cantant de rap Arianna Puello visita el nostre institut ( dimecres 28 de gener de 2009).

Healthy Body, Healthy Soul, Healthy Environment
Com a part del Projecte Comenius Healthy Body, Healthy Soul, Healthy Environment l'IES Bernat Metge acollirà, del 12 al 18 de febrer de 2009, els representants (alumnat i professorat) de les escoles de Lituània, Hongria, Bulgària, Itàlia, Anglaterra, Romania, Polònia i Turquia, participants en aquest projecte.

Vine a la Biblioteca!
La data final de lliurament del Concurs: VINE A LA BIBLIOTECA!. és el divendres 30 de gener de 2009.

Tan monos com jo
L’alumnat de l’Aula Oberta inicien l’activitat Tan monos com jo al zoo de Barcelona. Durant el segon trimestre, observaran el comportament dels primats com a pas previ per a l’edició d’un vídeo que es presentarà a la tercera edició del concurs Jordi Sabater Pi. Podeu apreciar com són de "monos" ...

L’ACCIÓ TUTORIAL A L’ESO: UNA EINA PER A AFAVORIR LA COHESIÓ SOCIAL
Des d'aquí podeu consultar la memòria del treball realitzat per la professora Mª Pilar Fernández Campelo amb motiu de la llicència d'estudis atorgada pel curs 2007/2008.

VI Simposi: Llengua, educació i immigració
L'Aula d'Acollida del nostre centre presentarà al VI Simposi: Llengua, educació i immigració dedicat al Multilingüisme i la pràctica educativa, que se celebrarà a Girona els dies 20 i 21 de novembre de 2008, el documental "Digue'm una paraula".

Viatge a Svishtov (Bulgària)
La primera trobada del programa Comenius de llengües estrangeres, Healthy body, healthy soul, healthy environment, es realitza a la ciutat búlgara de Svishtov del 16 al 21 d'octubre. En representació del nostre institut han assistit dues professores i cinc alumnes.

Healthy body, healthy soul, healthy environment
El nostre centre participa en el programa Comenius amb el projecte Healthy body, healthy soul, healthy environment. Les primeres activitats que s'estan realitzant s'inclouen en la campanya Clean up the world.

Comença el curs 2008/2009
El dilluns, 15 de setembre comença el nou curs. Podeu consultar els horaris del dia 15 referents a tots els cursos en aquest enllaç.

Memòria virtual de la gent gran, 2007-2008
Un grup d'alumnes de primer d'ESO ha participat en el projecte Memòria virtual de la gent gran, consistent en la col·laboració de l'alumnat i la gent gran de Sant Martí per recuperar la memòria històrica del districte i aprendre junts a utilitzar les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

PAU
Exàmens i informació de les matèries.Criteris específics de correcció i qualificació PAU juny 2008.

Colliure 2008
Reportatge de l’homenatge a Antonio Machado i de la visita a Colliure amb l’alumnat de Batxillerat el 8 d’abril del 2008.

Mostra d'Art
La professora Blanca Gotor Carrasco participa en la 14a Mostra d'Art de Dones.

El meu país d'allà
Cinc alumnes i exalumnes de l'Aula d'Acollida de l'institut participen en el documental "El meu país d'allà: cinc retrats culturals a les escoles de Catalunya". En total vuit instituts d'arreu de Catalunya s'han implicat en aquest projecte col·lectiu, que vol donar a conèixer la realitat cultural i social dels països d'origen de l'alumnat nouvingut. El mes de març, el diari La Vanguardia i una televisió local van entrevistar alumnes de l'IES Bernat Metge i de l'IES Infanta Isabel. Reportatge realitzat per l'Hospitalet TV.

Final de curs 2007/2008
Ja podeu consultar el calendari de final de curs 2007/2008 i el d'exàmens finals de segon de batxillerat.

Premis Sant Jordi 2008
Ja podeu gaudir llegint la Revista dels 28ns Premis Sant Jordi 2008 .

Programa "Salut i Escola"
Amb l'objectiu de millorar la salut dels adolescents s'ofereix un servei de Consulta Oberta al nostre centre per a que el nostre alumnat es pugui assessorar sobre temes relacionats amb la salut. L'horari de la Consulta Oberta és: Dilluns de 11:00 a 13:00 hores.

Contra la reducció de llengua catalana i castellana al batxillerat
El professorat dels departaments de llengua catalana i castellana de l'IES Bernat Metge, han elaborat un document en el que s'exposen algunes raons en contra de la reducció horària d'aquestes matèries.

Viatge de 2n de batxillerat
Aquests any: Praga! Del 26 al 30 de Marc de 2008, trobareu al nostre alumnat de 2n batxillerat passetjant pels carrers de Praga (Txèquia).

Nou Curs d'iniciació a la informàtica per a mares i pares del nostre alumnat
El dimarts, 4 de febrer de 2008, comença el nou curs d'iniciació a la informàtica per a mares i pares del nostre alumnat. Esperem que, així com en el curs anterior, hi hagi una gran participació.

1r CONCURS DE FOTOGRAFIA MATEMÀTICA
Ja podeu consultar les bases del 1r Concurs de fotografia matemàtica. El termini de lliurament de les obres es tancarà el 16 d'abril de 2008.

Termini per fer la preinscripció a les PAAU
Del 25 de febrer al 5 de març. Cal fer-ho personalment a través del portal d'internet https://accesnet.gencat.net. Un cop feta la preinscripció s'han d'imprimir dues còpies, una com a resguard per a qui s'inscriu i l'altre que s'ha de lliurar a les oficines del centre.

Blanca Gotor Carrasco publica dos llibres en jerga de oficio.
La professora Blanca Gotor, del departament d'Educació Visual i Plàstica, ha publicat els llibres il·lustrats: La cachorra del Casimiro (La caperucita roja) i El sandoque con morrascosas (El gato con botas), escrits en Mingaña (jerga de oficio).

Impresos de justificant de faltes i de retards
A l'apartat de Secretaria de la nostra web, trobareu els impresos de justificants de faltes i de retards.

Material de Aprendizaje al Departament de Castellà
S'ha creat un nou apartat a la Web del Departament de Castellà, on l'alumnat trobarà diferents materials d'aprenentatge relacionats amb aquest departament.

Curs d'iniciació a la informàtica per a mares i pares del nostre alumnat
El curs d'iniciació a la informàtica per a mares i pares del nostre alumnat que va finalitzar el dimarts 6 de novembre, s'ha portat a terme amb un gran èxit de participació i aprofitament.

Ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material didàctic complementari . Curs 2007-2008
Fins al 31 d'octubre de 2007 està obert el termini per presentar les sol·licituds d'ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material didàctic per al curs 2007-2008, destinats als alumnes d'educació primària i secundària obligatòria.

Consulta online el catàleg de la nostra biblioteca
A partir d'ara podeu consultar, online, el catàleg de la biblioteca del centre.

Més Notícies...

   
""
""
 
© IES Bernat Metge - Carrer Menorca, 55. 08020 Barcelona. Tel.: - 93 314 96 11
Web optimitzada per a una resolució de pantalla de 800x600 pixelss