Institut Francesc Macià - Cornellà


L'INSTITUT
Presentació
Localització
Contacta
Plànols del centre
  Equipaments
Galeria de fotos
SERVEIS
  Suport EDUCAT 1x1
Secretaria
Biblioteca
AMPA
  Escola i salut
Menjador
Accès directe-CORREU WEB
ESTUDIS
  ESO
  Batxillerat
  Llibres del curs actual
ACTIVITATS
  Activitats esport.extraescolars
  Sortides-Actes
  Intercanvis
  Projectes
  Activitats culturals
ORGANITZACIÓ
Junta directiva
Coordinacions
  Consell Escolar
Grups actuals
Seminaris
Professorat
  Alumnes
Normes disciplinàries
CONSULTES
Calendari escolar 10/11
Activitats extraescolars
Tutories
Marc horari
Documents diversos
ENLLAÇOS
Moodle
Departament d'Educació
Citilab-Cornellà
 
 
 
 
 

Benvinguts/es a la pàgina web de l’Institut Francesc Macià, el centre degà de Cornellà.

Estem treballant perquè aquesta web us sigui útil i entenedora.

UAB

NOVETATS:

Preinscripció 2011-2012
 
SAGA
Portal atri

Viatge a les Planes de Son per a 3r d'ESO (14 a 16 de febrer dPlanes de Son 2011)
Els alumnes de 3r d'ESO poden participar en un viatge naturalista a les instal·lacions de la Fundació Territori i Paisatge a les Planes de Son. En els fulls adjunts hi ha les oportunes explicacions

EXPOSICIÓ A L'INSTITUT FRANCESC MACIÀ. DEL 21 AL DE FEBRER AL 3 DE MARÇExposició Dones i Literatura.

Una literatura pròpia, dones escriptores

Avui a Catalunya, i arreu del món, comptem amb un nombre molt important de dones que escriuen, de dones que fan literatura: novel·la, poesia, assaig, narrativa ... Les obres d'aquestes dones són llegides per un públic molt ampli i heterogeni.
Aquesta exposició vol fer visible el treball de les dones en l'àmbit de la literatura catalana, així com la incidència de les seves aportacions a la producció cultural del nostre país.
Aquesta exposició està organitzada pel seminari de Ciències Socials del nostre institut.

"Aquesta exposició queda emmarcada en la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el proper 8 de març, dins del nostre institut. Memòria històrica que volem present en la nostra tasca quotidiana com a docents"... (llegir +...)

Universitat Autònoma de BarcelonaEls alumnes de 2n de batxillerat (diürn) participen en les Portes Obertes de l'Autònoma.

Dimecres 9 de febrer els alumnes de 2n diürn van visitar el campus universitari de Bellaterra (UAB), per assistir a les sessions d'informació de les 13 facultats i més de 80 titulacions que imparteixen. Van descobrir l'experiència de traslladar-se fins a Cerdanyola, van trobar-se boira i fred matinal, i, sobretot, van tastar la vida universitària que els està esperant. Aquesta activitat s'emmarca dins de l'orientació que reben els alumnes, i ve seguida de la preinscripció a les PAU (cada alumne, de diürn i nocturn, en rebrà informació).

ExàmensCALENDARI D'EXÀMENS DE NOCTURN
Del 24 de febrer al 2 de març es duran a terme els exàmens trimestrals de la segona avaluació, només per a nocturn. Per a més informació consulteu el full adjunt.

RECUPERACIÓ DE MATÈRIES PENDENTS DE 1r DE BATXILLERAT
El dimecres 16 de març, el primer després de la setmana blanca sense classes, hi ha els exàmens de recuperació per als alumnes de 2n que tenen assignatures pendents de 1r de batxillerat. És molt important que aquests alumnes parlin dels exàmens amb els professors responsables d'organitzar-los.Veure full adjunt.

Dos professors de l’institut Francesc Macià han anat al  26º CONGRESO INTERNACIONAL DE EDUCACIÓN FÍSICA FIEP - BRASIL 2011.

Congres al Brasil 2011Daniel Alvarez i Vicenç Roman, professors d’Educació Física del centre, van anar el passat mes de gener al 26º CONGRESO INTERNACIONAL DE EDUCACIÓN FÍSICA FIEP - BRASIL 2011 a Foz d’Iguaçú i van presentar un treball titulat “From high school to popular races”, que tractava sobre les possibilitats que ofereix l’atletisme a l’escola i la seva vinculació amb les curses populars.

 

 
CELEBRADES LES PORTES OBERTES (D'ESO) A L'INSTITUT EL DIMECRES 19 A LA TARDA.
Dimecres 19 de gener, segons el calendari establert per l'Ajuntament, vam celebrar a l'Institut Macià les Portes Obertes per als alumnes i famílies de 6è de Primària.
La recepció va ser a la Sala d'Actes de la planta baixa. Plena a vessar, amb totes les cadires ocupades, més tots els bancs, i molta gent dreta, eren més de 350 persones interessades en el centre, els objectius i la forma de funcionar. >>llegir +
Tríptic informatiu-PDF
 
Esquiada 2011
Esquiada 2011

    Col·laborem amb la Marató de TV3.

    La Marató de TV3Divendres 3 va tornar a l'Institut l'antiga alumna Núria Matos, que està acabant els estudis de medicina, per fer l'habitual conferència de sensibilització sobre la Marató de TV3. Enguany està dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Va ser una classe extraordinària molt sensible, durant la qual van poder veure el vídeo que ha fet la cadena televisiva, molt impactant, i després la Núria es va desfer en clares explicacions per entendre les causes i conseqüències de les lesions. Una conclusió ràpida és que cal prevenir accidents, i evitar la vida malsana (sedentarisme, alcohol, greixos, tabac, etc.). Una sonora ovació va posar el punt i seguit de la conferència.
    No punt i final, perquè els alumnes van demanar-li impressions sobre la universitat i els estudis de metge, durant una bona estona, escoltant-la amb molta atenció. Ella va intentar desangoixar-los, subratllant les virtuts de la universitat, sense oblidar que ella va marxar de l'Institut amb un currículum magnífic (matricula d'honor, premi CIRIT al treball de recerca, una de les millors notes de les PAU de Catalunya...), i una simpatia irresistible.
    L'any passat va venir a fer la conferència un altre exalumne que acabava medicina, en Pau Romera.

     

    Premi CIRIT 2010L'Institut Francesc Macià obté un dels premis CIRIT als centres.

    El passat dissabte 18 de desembre el director de l’Institut, Leandre Mondrià, va recollir el premi Recerca Jove (abans CIRIT) per a centres, per fomentar l’esperit científic del jovent. En un acte sobri a la Llotja de Mar, Barcelona, va recollir el premi de mans del Comissionat per a universitats i recerca, Joan Majó, del director general de recerca - Talència, Joan Roca, i del director executiu de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, Albert Castellanos.

    Aquest premi s’obté gràcies als treballs dels alumnes de batxillerat que durant els últims anys hem presentat al concurs. Té una dotació de 2.500 €, en material científicodocent o llibres. És un premi anual, que es lliura a deu centres del país. També van ser convidats a l’acte Pepita Panadès, catedràtica jubilada de matemàtiques, Pilar Peña, coordinadora pedagògica, i el cap d’estudis, Cesc Terrassa. http://www10.gencat.cat/agaur_web/generados/castella/home/recurs/doc/resolucio_prj_2010_annexos.pdf



  • INFORMACIÓ SOBRE LA DISTRIBUCIÓ DE PORTÀTILS I CONTINGUTS DIGITALS: Suport EDUCAT 1x1

Calendari inici de cursCALENDARI GENERAL DEL CURS

Engega el viatge a Itàlia!

Firenze 2010

Els alumnes de 2n de batxillerat que vulguin,poden participar en el viatge de final d'estudis. Per raons econòmiques, tornem a Itàlia. Com que la selectivitat serà els dies 15-17 de juny, el viatge no pot ser tard, i torna a ser el mes de març, durant la setmana "blanca", o de vacances. Així no es perden classes. Qui hi estigui interessat ha de pagar un avançament i donar el full d'inscripció abans del 12 de novembre. La bona experiència de tants anys avalen un viatge d'estudis inoblidable. Veurem els tresors de Roma, Siena, San Gimignano, Firenze i Pisa. Activitat voluntària ++més informació

LES NOSTRES PISSARRES DIGITALS
HITACHI - FX Trio

pissarresfx-trio

Catàleg....

1 x 1 espai acompanyament


.

EVA_DOCUS_MOODLE
DOCUS_ESCRIPTORI_FM
Activació llibres 1r ESO
Activació llibres 2n ESO
Activació llibres de 3r ESO
Darreres entrades al web:
Mirades d'art

Google SITES
Caty González

Projecte Educat 1x1 Concurs de matemàtiques

MATEMÀTIQUES
EL PROBLEMA DEL MES

El problema del mes

Consell Català de l'Esport
Consell Esportiu al Baix Llobregat

videotutoriales.es

 
 

 

TRES PREMIS DE COCA-COLA, PER A ALUMNES DE L'INSTITUT.
Premis Coca Cola Tres alumnes de 2n d'ESO (curs 2n C) han estat triats com a guanyadors en el concurs de redaccions que organitza cada any l'empresa COBEGA SA, embotelladora del conegut refresc d'origen nord-americà.  Elias Torvisco en llengua catalana, i Elena Muñiz i Àlvar Hernández en llengua espanyola, són els alumnes que podran anar el dissabte 29 de maig a Port Aventura, amb les seves famílies, a descobrir i recollir quin premi han merescut. Enhorabona als guanyadors i als seus professors! En altres ocasions ja hi ha hagut alumnes del centre mereixedors d'aquest premi (com Júlia Castan, Raimon Martín, David Sánchez...).

INTERCANVI DE FRANCÈS

Enguany es duu a terme l’intercanvi d’alumnes i professors amb el Collège Vincent d’Indy (http://clg-vincent-dindy.scola.ac-paris.fr/), del districte XII de la ciutat de París. »»Més informació.

 

   
 

 

Institut Francesc Macià - 2010 - C/ Joan Maragall, s/n. 08940 Cornellà de Llobregat - Tfn 93 480 15 09
INS Francesc Macià