Tronar a la presentacióCEIP Agrupació Sant Jordi - L'escola de Fonollosa
L'escolaFestes i ProjectesEnllaços

   Festes i Projectes

   FESTA D’INICI DE CURS

           PRIMER DIA D'ESCOLA, SETEMBRE

                           Festa en què es dona la benvinguda a tots els alumnes i als mestres, parant especial atenció als alumnes i mestres nous!!!

   En aquesta festa ens coneixem, ballem, cantem, juguem, expliquem contes i moltes coses més.

    

   FIRA DE TARDOR

    

           AL VOLTANT DE TOTS SANTS, OCTUBRE O NOVEMBRE

                           Festa pel temps de la castanyada. En podríem dir la festa dels aliments, o la festa del mercat o molts altres noms. Cada grup de nens de cada classe es prepara un menjar, el cuina, l’embossa i el ven a la resta de l’escola. El mercat de l’escola es fa al mig del pati de l’escola i els productes es compren i es venen amb la moneda de l’escola, el DRAC!!!  

    

    

   FESTA DE NADAL  

           ÚLTIM DIA DEL PRIMER TIMESTRE, DESEMBRE

                           Última festa del trimestre, la festa del tió, del pessebre, de les nadales, dels regals, de l’emoció... Tot comença amb la confecció dels pessebres i la preparació de les nadales. Es continua amb un magnífic concert de nadales, un bon àpat de Nadal amb sopa de galets inclosa, i finalment la CAGADA DEL TIÓ. Per acabar una festa de Nadal com cal, tots cap al menjador, a menjar una miqueta més, un bon berenar a base de torrons, coca i begudes, i... fins l’any vinent que no ha estat res.

    

   CARNESTOLTES

           JA HO SABEU, FEBRER, MARÇ, CAU ON CAU!!!

                           Diu la dita que per carnaval, tot s’hi val. A l’escola, el carnaval es transforma en la festa de la dansa. Tota l’escola representem i ballem un conte musical, les danses del qual hem preparat durant uns quants dies. Aquell dia, tothom balla i s’ho passa d’allò més bé. A més a més fem jocs, tirem petards mengem coses especials (dolços, caramels, bevem refrescos...), ens fem la guitza els uns als altres... allò que dèiem: PER CARNAVAL, TOT S’HI VAL.

    

   DUETS AMB EL MESTRE

         FEBRER, MARÇ, ALLÀ ON TROBEM UN FORADET

                           A la nostra escola, tots els nens i nenes a partir de segon de cicle inicial, toquem un instrument musical. En aquestes festes, el que fem és ensenyar als nostres pares i a la resta de l’escola el què sabem, i la millor manera de fer-ho és tocant amb els nostres mestres d’instrument. En saben molt, molt i molt!!!

    

   FESTA DE PRIMAVERA

           QUAN ESCLATA LA PRIMAVERA, MARÇ, ABRIL...

                           Aquesta és la festa en què tots nosaltres, nens, nenes, pares, mares i mestres, ens convertim en pintors i escultors. Inspirats en un gran artista treballem la plàstica imitant la seva obra. La festa d’aquest dia serveix per fer que l’escola sembli un gran museu on tots i cadascun de nosaltres hi exposem les nostres “obres d’art”, que evidentment trobem les més boniques i valuoses del món.

    

   FESTA DE SANT JORDI

           23 D’ABRIL

                           Aquesta és la festa de la gresca i la tradició catalanes i com no podia ser d’una altra manera la festa de la creació literària. Igualment basats en l’obra d’un escriptor o escriptora que ens agrada, ens inspirem en un dels temes que es tracten en les seves obres i... vinga escriure poemes i més poemes. Fem un concurs literari i els guanyadors s’enduen el premi de poder llegir la seva creació davant de tothom.

   A més, com dèiem, és la festa de la tradició catalana. Aquest és el dia en què ballem sardanes, ballem bastons, fem de gegants, de cuques-feres, representem la Patum, i moltes altres coses de la nostra cultura. I la festa acaba amb un VISCA L’ESCOLA I VISCA CATALUNYA.

    

   FINAL DE CURS AMB ELS PARES

           CAP A FINALS DE CURS, JUNY

                           El curs s’acaba, i és hora de fer balanç. Els pares han de veure tot el què hem treballat i com n’hem après. Els més petitons de l’escola ens demostren, amb una obra de teatre, que seran uns grans actors. Els de cicle inicial i mitjà, o bé ens canten o també ens fan alguna obra, i els de cicle superior... fan el que poden ja que per uns quants d’ells és l’últim any a l’escola i estan un xic tristos!!! Evidentment aquest dia també els fem un comiat com es mereixen!!!

    

   FINAL DE CURS A L’ESCOLA

           ÚLTIM DIA DE L'ESCOLA, JUNY

                           És el dia dels jocs d’aigua, de les calors, dels comiats de recollir-ho tot i de desitjar-nos un bon estiu.

   Visca!!! L’escola s’acaba i ens esperen tres mesos llarguíssims de vacances. L’únic que podem dir és que no feu massa el gandul, a veure si l’any que ve no us recordareu de res.

    

   FINS EL CURS VINENT!!!