Tronar a la presentacióCEIP Agrupació Sant Jordi - L'escola de Fonollosa
L'escolaFestes i ProjectesEnllaços

   L'escola - Les classes - Localització - El poble - Imatges

   EL PROJECTE EDUCATIU DE L'ESCOLA DE FONOLLOSA

   Trets d'identitat

   L'escola de Fonollosa és una escola pública, un CEIP, amb més de 120 alumnes de 3 a 12 anys.
   Som una escola de poble de la Catalunya vella, és a dir: amb població dispersa en el territori i amb petits nuclis més rellevants.
   Som una escola dita rural, per l'entorn geogràfic del paisatge i per la grandària dels pobles -menys de 2.000 habitants-, però, com és normal en un país desenvolupat, amb poca activitat econòmica agrícola i ramadera. Som una escola rural entesa com a cíclica, és a dir, que no hi ha una aula per a cada curs, sinó que els grups d'alumnes dels cursos s'agrupen i formen un nou grup-classe que compàrteix el mateix espai-aula.
   L'escola de Fonollosa acull la població escolar de tots els pobles del seu voltant, tant els pobles del mateix municipi com els de l'entorn, i també d'una gran urbanització. Cap d'aquests nuclis no disposa d'escola pròpia. L'escola de Fonollosa és l'escola de: Fonollosa, Camps, Canet de Fals, Fals, Rajadell, Aguilar de Segarra i Castelltallat.

   Fonollosa és situat a uns 20 quilòmetres de Manresa, capital de la comarca del Bages. Mal comunicat amb la capital, només amb carreteres i, en molts quilòmetres, carreteres de tercera categoria.
   La majoria dels i de les alumnes de l'escola de Fonollosa fan ús del servei de transport col·lectiu gratuït i del servei de menjador escolar.

   Per a més informació visita el bloc de l'escola