ER ALT BERGUEDÀ

La Zona Escola Rural (ZER) de l'alt berguedà està formada per les escoles de Vallcebre, Sant Julià de Cerdnayola, Saldes i Gòsol.

El nom proposat per aquesta zona és el de "ALT BERGUEDÀ", ja que és el nom de la zona geogràfica on estan ubicades aquestes escoles.

El fet de treballar conjuntmanet aporta tan als /les mestres com als/les alumnes una sèrie de beneficis que d'una altra manera no es donarien. La millora de la nostra tasca pedagògica repercutirà beneficiosament en tot l'alumnat. Aspectes positius:

a) La creació d'una línia pedagògica flexible que observi totes les necessitats i/o característiques de les diferents escoles.

b) L'especialització en la dotació de nous mestres.

c) L'augment de material especialitzat que contribuirà a enriquir la poca dotació de material d'aquests centres.

d) La regulació de la feina administrativa.

e) L'organització de sortides i activitats conjuntes que es fan difícils de realitzar individualment per l'escàs nombre d'alumnes.

f) La potenciació del treball del mestre en equip, amb la coordinació de mestres del mateix cicle, programant conjuntament i repartint-se les tasques de recerca de material educatiu.

g) La més freqüent relació entre els nens de diferents pobles.

h) La possibilitat de mantenir una relació més fluïda amb la resta de centres de la comarca i la pròpia administració, ja que la unió de les quatre escoles té una estructura més sòlida que una sola.

CEIP PEDRAFORCA
CEIP SERRAT VOLTOR
CEIP SANTA MARGARIDA
REVISTA DIGITAL: www.edebedigital.com/proyectos/5917

 
Contador gratis