Com afecta la pandèmia als bars i restaurants. Entrevistem als propietaris del Temps fugit
Aquest trimestre hem treballat l'entrevista a classe i hem tingut la sort de fer-ne una de real al propietari del Bar Tempus Fugit, al Sebastian. Només vam poder-hi anar alguns nens i nenes de la classe al Bar a fer l'entrevista, tot i així, tots els nostres companys i companyes van participar en les preguntes que surten en aquesta entrevista.
Per què es diu el Bar Tempus Fugit?
Sempre m'ha agradat aquest nom, engloba moltes coses, és una frase en llatí que significa el temps vola. En aquests moments soc un adult amb certa edat, i el temps se m'escapa ràpid, sobretot si treballes diàriament.
Com us ha afectat la COVID?
Doncs, si et soc sincer, ens ha afectat molt, sobretot la forma de treballar, ja que és complicat. El tema dels horaris, la capacitat del local, la distància, la higiene... tot i que això ho hem agafat ràpid, ja abans de la COVID ja érem molt curosos amb les mesures higièniques. Però sí que és complicat treballar en aquestes condicions, sobretot per les restriccions en els horaris, que canvien sovint.
Com heu modificat l'horari?
Les normes que cada setmana o cada quinze dies treu el govern ens van dient quan podem obrir i quan hem de tancar. Actualment, estem oberts al mati de 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 h a 16:30 h de la tarda.
Quines mesures vau haver de prendre quan van posar les restriccions?
Com ja he esmentat anteriorment, els horaris va ser el primer que vam haver de canviar, també la distribució de les taules, la reducció de capacitat del local a un 30%, i sobretot la higiene, amb la desinfecció de les taules. A part, cada cop que un client entra, se l'hi recorda que ha de mantenir la distància de seguretat, portar mascareta i posar-se gel hidroalcohòlic. La nostra responsabilitat, a part de que es compleixin aquestes mesures dins del local, és també que els clients es sentin segurs, còmodes i, com fèiem abans de la pandèmia, netejar i desinfectar amb seguretat cada taula i cadira pel següent que entri per la porta.
Vau rebre ajudes per estar tancats?
De moment hem anant rebent ajudes petites i no tantes com ens hagués agradat, però estaria bé que ens tinguessin més en compte i poguessin ajudar-nos una mica més.
Com esteu ara respecte fa un any?
Estem molt pitjor que fa un any. Perquè us feu una idea, us diré que hem estat més d'un mes tancats del tot sense tenir cap ingrés i que ara només podem obrir una miqueta al matí i al migdia, i si comparem els ingressos d'ara amb els del mes de març de l'any passat han baixat un 50%, és a dir a la meitat.
Quantes persones treballeu al Bar?
Actualment estem treballant 3 persones al Bar.
Teniu més clients ara que abans?
Doncs no, a causa de la Covid-19, els clients no acostumen a venir tant com abans perquè les hores de treball han disminuït i la majoria tenen horaris diferents per feina o venen a hores que nosaltres ja hem tancat.
Recordeu alguna anècdota d'aquests dies?
Doncs sí, podríem comentar moltes anècdotes durant el confinament. Però una cosa que em crida l'atenció és que molta gent no sap encara els horaris per entrar o sortir del Bar, és curiós perquè es diu a les notícies i està escrit a fora de la porta del Bar però, tot i així, la gent ve a deshores o quan estem tancats. Em sorprèn que els horaris no acaben de quedar clar a la gent. Ni abans ni ara.
Què és el que més us demana la gent? 
El que més ens demanen és el cafè amb llet.
Quin és el millor record que teniu del bar?
Doncs mira… si tornem al principi de tot, hi ha records molts bonics. Al principi va ser difícil, però va valer la pena, sobretot per la gent nova que vam conèixer. Ara, quan hem tornat a obrir, després de tants dies tancats, recordem a algun client que ara no hi és... són records que perduraran en el temps. Però el millor de tot és pensar en ara i gaudir cada moment que estem vivint, perquè el tempus fugit.
Ens podries dir alguns noms de gent que vinguin normalment aquest Bar?
Son moltes persones les que venen durant el dia, no us podria dir tots els noms no acabaríem mai. Però et diré que venen moltes mestres i pares i mares de l'escola.
Per què vas escollir aquest ofici?
Fa temps treballava muntant i desmuntant mobles. Quan em vaig anar fent gran i ja no podia pujar moltes escales amb molt de pes, vaig decidir muntar un negoci, aquest Bar. Em pensava que era una feina més tranquil·la, i aquí estem, fins que ens jubilem si tot va bé.
Quins dies obriu durant la setmana?
Obrim el Tempus Fugit de dilluns a dissabte, diumenge descansem. Vosaltres, les vostres famílies i els docents, sempre tindreu un lloc especial. Us agraeixo molt aquesta entrevista, sou uns grans professionals. 
Nosaltres també agraïm al Sebastián del Tempus fugit la seva col·laboració amb els nens i nenes del Banús. Moltes gràcies.
La classe de 3r |