Principal Arriba QUÍ SOM HISTÒRIA Buscar

                                                                 

 

Arriba

Cicle Formatiu Grau Superior

 

Gestionar una unitat o secció en la indústria alimentaria i especialment en la indústria vinícola, programant, preparant i supervisant els recursos materials i humans disponibles i els treballs necessaris per assolir els objectius fixats en els plans de producció, de qualitat i de protecció ambiental.

 

 

 

 

 

DURADA:     2.000 hores

1.590 hores en el centre educatiu i

410 hores en centres de treball

 

HORARI:    Matins de dilluns a divendres de 8:00 a 14:30 

Com s’hi accedeix... 

ACCÉS ALS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR 

Amb Titulació :

·          Batxillerat (LOGSE) o equivalent

·          Tècnic especialista (FP2) o equivalent

·          Amb el títol de tècnic superior per haver su­perat un altre cicle formatiu de grau superior o equivalent

Sense Titulació :

Mitjançant una prova podran accedir-hi les persones que, malgrat no complir les condicions de l’apartat anterior, tinguin més de 20 anys, o bé que els compleixin durant l’any natural en que vulguin iniciar el cicle formatiu.

http://www.xtec.cat/estudis/formacióprofessional/pq

DESCRIPCIÓ DEL CONTINGUT CURRICULAR

Crèdits realitzats al primer curs

Hores

totals

Logística

50

Enotècnia

60

PIA

60

Celler

120

Tast

30

Verema

60

Gestió de la qualitat

60

Microbiologia

30

Pràctiques microbiologia

60

Química alimentària

90

Laboratori anàlisi

60

Viticultura

60

Pràctiques viticultura

60

Formació i orientació laboral

60

Idioma: Francès Tècnic

60

Crèdits realitzats a segon

Hores

Totals

Enotècnia

90

PIA

30

Legislació

30

Organització de la unitat productiva

50

Gestió del celler

20

Celler - Laboratori 

10

Celler

90

Tast

30

Gestió de la qualitat

20

Tècniques de protecció  ambiental

70

Comercialització

50

Laboratori anàlisi

30

Sistemes automàtics

90

Viticultura

90

Pràctiques viticultura

60

Relacions en l’àmbit del treball

40

Formació en centres de treball (FCT)

410

Crèdit de síntesi

90

Idioma:  Angles

30

 

PRÀCTIQUES A EMPRESES DEL SECTOR (FCT)

 Borsa pròpia de pràctiques a empresa

Què suposen per a l’alumne?

ü     El coneixement del món laboral i de l’empresa.

ü     Completar la seva formació professional, per tal de capacitar-se per a la seva incorporació al treball.

ü     L’obtenció d’una formació adaptada a llocs de treball específics.

ü     L’experiència en el món del treball com a pas per a la primera ocupació.

ü     L’inici del seu historial professional acreditat amb el quadern de pràctiques.

ü     La superació del crèdit de Formació en centres de treball per als alumnes de cicles formatius.

 

ACTIVITAT DE RECOLZAMENT

 

Sortides i viatge d’estudis complementaris

Activitats de recolzament al centre

I què en trauré..

COMPETENCIA PROFESSIONAL

ü           Gestionar els proveïments, el magatzem i les expedicions en la indústria alimentaria.

ü           Desenvolupar els processos i determi­nar els procediments operatius per a la producció.

ü           Programar, gestionar i controlar la producció en la indústria alimentaria.

ü           Controlar l’aplicació del pla de qualitat en la indústria alimentaria.

ü           Gestionar els sistemes de producció ambiental de la indústria alimentaria.

ü           Realitzar operacions de compra venda i activitats de suport a la comercialització

ü           de productes alimentaris.

TITUTLACIÓ

Tècnic Superior en Indústries Alimentàries, especialitat en viticultura i enologia

Després del nostre Cicle....

 

ACCÉS ALS ESTUDIS UNIVERSITARIS

 

*         Biotecnologia

*         Enginyeria tècnica aeronàutica, especialitat en aeronavegació

*         Enginyeria tècnica agrícola, especialitat en explotacions agropecuàries

*         Enginyeria tècnica agrícola, especialitat en hortofructicultura i jardineria

*         Enginyeria tècnica agrícola, especialitat en indústries agràries i alimentàries

*         Enginyeria tècnica agrícola, especialitat en mecanització i construccions rurals

*         Enginyeria tècnica de mines, especialitat en explotació de mines

*         Enginyeria tècnica forestal, especialitat en explotacions forestals

*         Enginyeria tècnica forestal, especialitat en indústries forestals

*         Enginyeria tècnica industrial, especialitat en electricitat

*         Enginyeria tècnica industrial, especialitat en electrònica industrial

*         Enginyeria tècnica industrial, especialitat en mecànica

*         Enginyeria tècnica industrial, especialitat en química industrial

*         Enginyeria tècnica industrial, especialitat tèxtil

*         Nutrició humana i dietètica

*         Veterinària

Altres cicles formatius ...

 

CAMP PROFESSIONAL

Aquest tècnic exercirà l’activitat en la indústria de l’alimentació i begudes, i específicament en la indústria vinícola.

 

INSERCIÓ LABORAL

ORTIDES PROFESSIONALS

 

*                   Cap de magatzems.

*                   Encarregat de proveïments.

*                   Comprador.

*                   Tècnic comercial.

*                   Encarregat de producció.

*                   Cap de torn

*                   Cap de línia.

*                   Contramestre de planta.

*                   Supervisor de procés i de producte.

Inspector - auditor de qualitat.

 

Principal ] Arriba ]

Envíe un mensaje a a8043498@xtec.es con preguntas o comentarios sobre este sitio Web.
Última modificación: 29 de abril de 2007