1
Departaments
Diversos

© INS Vescomtat de Cabrera

 

Ecopropostes 2012
Lliurament dels premis de Ràdio Marina, maig 2012


Visita. Avui, dia 30 de maig del 2012, hem anat al Centre de Recerca i Investigació de Blanes (CSIC), on es realitzen treballs de recerca amb diferents línies d'investigació relacionades amb el mar i l'ecologia marina. El director del centre, Daniel Martín, ens ha fet una visita guiada per poder conèixer els diferents laboratoris i aules dedicades a la investigació. Hem après moltes coses. Ens ha sorprès molt perquè en un dels laboratoris on vam entrar hi havia màquines que replicaven les mostres d'ADN, per així obtenir una mostra més gran i poder-la estudiar. Tot seguit, després de la visita guiada, hem anat a la sala d'actes, on hi havia els alumnes del nostre institut i de centres veïns, com l'institut de Malgrat, Blanes i Arbúcies.

El nostre institut ha guanyat molts premis i ens hem sentit orgullosos de treballar per al medi ambient, i ens ha complagut el premi com a escola que més ha participat i més s'ha implicat en el medi ambient.

Valoracions. Representants de 1r cicle: Una de les línies d'investigació més curioses és el projecte dedicat als eriçons. És molt curiós perquè variant el tipus de l'alimentació s'observa diferents comportaments d'aquests.

Pau Carmona, 1r C: En aquesta experiència crec que he madurat com a persona respecte al medi ambient. M'ha agradat moltíssim i personalment crec que he après coses que no les hauria vist en la meva vida.

Helena Muniesa, 2n D: Ha estat molt interessant conèixer més a fons l'establiment i personalment he trobat que tothom ha parlat i s'ha expressat molt bé.

Adrià Casanovas i Arnau Pou, 4t: Ens ha sorprès molt positivament el fet d'haver guanyat el 2n premi i haver deixat el nostre institut ben alt. Ens hagués agradat més guanyar el 1r premi però nosaltres ja estem satisfets amb el treball realitzat. Al CSIC ens van tractar molt bé i vàrem aprendre coses noves, i ens vam sentir com si estiguéssim treballant al laboratori.

Premis. El nostre centre ha presentat treballs d'alumnes de diferents cursos, a més, d'un projecte de centre on es reflecteix la trajectòria i resultats referents al medi ambient. Han estat premiats: Clàudia del Moral de 4t d’ESO amb el treball "La medicina i el reciclatge dels medicaments"; Ferran Crous, Francesc Trunes, Arnau Pou i Adrià Casanovas, alumnes de 4t d’ESO, amb el treball “Prevenció de l’ús del plàstic en l’envasat dels festucs”; Bea D’Ocon de 2n de batxillerat amb el treball “Publicitat alimentària en l’adolescència”. A més, el nostre centre ha estat premiat en la categoria de participació i protecció mediambiental.
Ecopropostes: 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011
Som una Escola Verda
Medi Ambient
Ecopropostes, un concurs organizat per Ràdio Marina
Centre de Recerca i Investigació de Blanes

© Institut Vescomtat de Cabrera · Hostalric