1
Departaments
Diversos

© INS Vescomtat de Cabrera

 


Les Llobateres
Els alumnes de Medi Ambient fan una sortida a l'entorn


El passat 23 de maig els alumnes del comitè ambiental, representants de Medi Ambient del nostre centre, vam fer una visita guiada a Les Llobateres, un aiguamoll situat a la conca mitjana del riu Tordera, localitzat al municipi de Sant Celoni.

L'any 1998 eren uns camps de conreu del paratge de les Llobateres, on es va iniciar l'extracció de sorres i graves per a la construcció. L'excavació va permetre l'aflorament d'una làmina d'aigua permanent, procedent de l'aqüífer, que es va decidir deixar a la vista tot creant una zona d'aiguamoll i la cessió dels terrenys públics. La restauració es va iniciar al mateix temps que es portava a terme l'explotació de la gravera, de manera que la zona va començar a tenir funcions d'aiguamoll de manera immediata. Així, s'observa la presència d'espècies característiques d'aquests espais naturals des del 1998. Les Llobateres es van inaugurar al públic el maig de 2007, i els treballs finals d'adequació hidràulica van acabar a finals del 2008.

La creació de l'espai natural de les Llobateres ha permès:

- Potenciar la diversitat vegetal, faunística i paisatgística del curs mitjà de la Tordera, especialment aquella lligada als ambients humits.

- Potenciar l'ús de la zona com a espai dedicat a la recerca,a la conservació de la biodiversitat, a l'ús social i a l'educació ambiental.

Va ser una sortida molt productiva, tan conceptual com medioambientalment. Vam conèixer més l'entorn on vivim, les espècies que hi viuen i per què aquestes espècies viuen en aquest entorn. Tota una experiència que val la pena fer més sovint perquè és una manera molt lúdica d'aprendre i ser més conscient del medi ambient que ens envolta. És un paratge molt ric tan en vegetals com en fauna. Clarament és una sortida que s'ha de repetir!


Mostra un mapa més gran


Les Llobateres des de la Batlloria
Les Llobateres. Un aiguamoll a la conca mitjana del riu Tordera
Escola Verda i Medi Ambient a l'institut
Tinguem cura del medi: web de l'Escola Verda de l'INS Vescomtat


© Institut Vescomtat de Cabrera · Hostalric