1
Departaments
Diversos

© INS Vescomtat de Cabrera

 


Anna, universitària
Promoció XV : Anna Molins, Biomedicina a la UB


Hola a tots! Sóc l'Anna Molins, ex-alumna de l'INS Vescomtat de Cabrera.

El temps ha passat molt ràpid: fa poc que estàvem tots nerviosos per fer els nostres primers trimestrals, després per la selectivitat i ara ja s'acosten els primers semestrals. Tot en un obrir i tancar d'ulls! Quan vaig començar segon de batxillerat, la majoria de gent ja sabia què volia estudiar, però jo encara no m'ho havia ni plantejat. El temps anava passant, fins que va arribar el juny i aquí va ser quan vaig començar a estressar-me. No tenia res clar i em va costar molt, però finalment vaig decidir fer Biomedicina (Grau en Ciències Biomèdiques) a la Universitat de Barcelona, al campus de Diagonal.

Una de les pors que tenia el primer dia era no trobar amistats, no saber com relacionar-me amb els altres. Ara veig que és una tonteria, tothom busca el mateix que tu, la gent és molt maca i realment fan que tot sigui molt més fàcil. En el meu cas, els de segon també ens ajuden molt, ens donen consells sobre com tractar cada professor o sobre què cal estudiar-se més en un examen. Tot i això, els primers dies vam haver de passar per una sèrie de novatades que van ser molt divertides i en les que vam acabar participan-hi tots, tant els de primer com els de cursos superiors.

A la carrera de matins som uns 50 i la majoria de classes les fem tots junts, tot i que per fer problemes i càlculs sí que ens dividim en dos grups. A mi em va costar bastant adaptar-me al nou sistema d'estudi. L'exigència és molt més alta que a l'institut, no es pot estudiar el dia abans, perquè no te'n adones i de cop ja tens els exàmens allà. En aquest moment és quan venen les presses i les famoses tradicions de quedar-se fins les tantes a la biblioteca o, directament, no dormir. I la veritat és que no ho recomano.

Després d'estar tants anys a l'institut veient cada dia les mateixes parets i les mateixes cares es fa molt estrany canviar d'aires. I la veritat és que es troba a faltar. Però no us espanteu, que també hi ha moltes coses bones! La universitat és un ambient totalment diferent, i amb això no vull dir dolent, sinó tot el contrari. Aquí convius amb gent de totes les edats i nacionalitats. És bastant graciós veure les diferències que hi ha en les costums o simplement en la manera de parlar. La biblioteca passa a ser un lloc molt important per tu, on sempre et sents acompanyat. I no es poden oblidar les festes dels dijous universitaris!

Així doncs, us desitjo molta sort a tots en el vostre futur. I per tots aquells que encara estigueu indecisos, no us preocupeu, segur que acabareu trobant el vostre camí.

I em deixava una última cosa: a tots els que ara esteu estudiant el batxillerat us aconsello que gaudiu d'aquests dos anys, encara que siguin molt durs crec que són els millors de tots.

Anna Molins, gener 2014

Ex-alumnes des de la Universitat
Promoció XV


© Institut Vescomtat de Cabrera · Hostalric