1
Departaments
Diversos

© INS Vescomtat de Cabrera

 


Carles Figueras
Comiat del nostre professor muntanyenc


Setembre de 2013. Són dies de benvinguda als nous companys, tant alumnes com professors. Aquest curs m'ha tocat a mi ser benvingut en un altre institut, però us asseguro que continuaré pensant en el Vescomtat de Cabrera com el meu institut. I és que nou cursos és molt de temps.

Ja sabeu a què em dedico durant bona part de les vacances d'estiu, doncs ja fa molt temps que vaig decidir no abandonar la meva passió per la muntanya, encara que això no tingués cap aplicació pràctica a la meva vida.

Així que aquest estiu he reincidit i he tornat a l'Himàlaia. El 25 de juliol estava baixant d'un coll de 5.800 metres, després d'uns dies molt intensos creuant immenses i solitàries glaceres. El paisatge era fantàstic i el meu company i jo havíem fet una gran feina realitzant la travessa d'aquell món estrany i hostil. Aquella nit menjaríem calent i dormiríem tous, però mentre caminàvem cap a la vall, jo tenia la sensació de contemplar no aquelles muntanyes sinó tots els bons records que em quedaran de tots vosaltres, després de tants anys treballant plegats per un objectiu comú.

L'altitud i l'esforç fan comprendre quines són les coses essencials. Vaig sentir que estava en deute per tot el que havíeu compartit amb mi i per tot el que havia aprés de vosaltres. I que no us oblidaria encara que ja no treballéssim al mateix institut.

També alguna punxada de tristor pel canvi que m'esperava, però sobretot molta gratitud per tot el que m'heu donat.

Gràcies és la paraula essencial que us voldria dir.

Carles Figueras Torrent, professor


Nepal 2013
Saser Kangri 2012
Mal de muntanya 2011
Ladak 2010
Broad Peak 2009
Rakaposhi 2008
Nepal 2007
Chogolisa 2006

© Institut Vescomtat de Cabrera · Hostalric