1
Departaments
Diversos

© INS Vescomtat de Cabrera

 


Dia de la Pau 2014
Activitats del dijous 30 de gener


El Dia Escolar de la No-violència i la Pau, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal i Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.

Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). Als països amb calendaris escolars propis de l'hemisferi sud, es pot commemorar-se el 30 de març i dies immediats.

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra.

Els diners recaptats a la Cursa solidària que organitzem al nostre institut són lliurats a l'ONG Save the Children.

El metre cúbic: 1.000 decímetres cúbics, 1.000 litres:

Rangolis elaborats a visual i plàstica de 2n d'ESO. Dibuixos geomètrics a mà alçada, inspirats en els rangolis o kolans de l'Índia, recordant la mort de Gandhi. El rangoli és un tipus d'art popular consistent en la creació de dissenys decoratius a terra, especialment durant els festivals hindús.


Dia Escolar de la No-violència i la Pau
Llista de guardonats amb el Premi Nobel de la Pau
Dia de la Pau 2013
Cursa solidària 2012


© Institut Vescomtat de Cabrera · Hostalric