1
Departaments
Diversos

© INS Vescomtat de Cabrera

 


Gemma, universitària
Promoció XV : Gemma Mir fa Management a la UPF


Hola! Sóc la Gemma Mir, ex-alumna de l'Institut Vescomtat de Cabrera. Actualment estic estudiant Ciències Empresarials-Management a la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona, al campus de la Ciutadella.

L'Institut s'ha posat en contacte amb mi perquè us escrigui sobre el què ha suposat convertir-se en una universitària.

Quan em trobava estudiant al Vescomtat tenia clar què volia estudiar alguna carrera relacionada amb el món de l'economia i l'empresa. Vaig decidir també que havia de canviar d'aires, deixar el poble i emprendre una aventura cap a la capital. Pel que fa la Universitat, des d'un principi sabia que volia estudiar a la Pompeu. Vaig començar a cercar informació sobre les carreres que s'hi cursaven i finalment vaig trobar la meva: Management.

Cada dia agafo el tren amb altres ex-alumnes del Vescomtat, en Xoel Madrona i la Laura Espínola, i anem junts cap a la Pompeu.

Vaig començar anar a la uni a finals de setembre amb el Curs d'Introducció a la Universitat. La Facultat d'Econòmiques de la Pompeu obliga els alumnes de primer realitzar aquest curs i aprovar-lo per tal de conèixer la Universitat i el seu entorn. Tot va començar molt bé, genialment, perfecte, fins que els alumnes de quart de Management van venir a fer-nos una xerrada del que suposaria la carrera. Ens van explicar que tothom suspendria, que les matemàtiques ens matarien a tots, que les assignatures en anglès serien impossibles d'entendre, que no pararíem de fer treballs i entregues... que al final més de la meitat de la classe acabaria deixant la carrera. Com és de suposar vaig començar les classes de temari molt espantada pensant que no podria seguir aquell ritme. Sí que és cert que m'ha costat adaptar-me a la vida universitària però, poc a poc i amb molta paciència i constància, estic tirant endavant.

A la Pompeu el nivell d'exigència és realment elevat comparat amb l'Institut, però t'hi acabes acostumant... i amb la pràctica vas agafant el ritme.

A la meva universitat l'avaluació és trimestral, com a l'Institut. En aquest primer trimestre he cursat quatre assignatures: dues en català, una en castellà i una altra en anglès. Dic que he cursat ja que el passat dia 9 vaig començar amb els exàmens trimestrals; el trimestre ha acabat... El que m'ha anat realment bé és el fet que ens examinéssim trimestralment al Vescomtat ja que ara, ja tinc l'hàbit d'estudiar d'aquesta manera i no em suposa tant esforç enfrontar-me a aquest tipus d'exàmens.

Els idiomes són molt importants a la Pompeu, tenim professors natius d'altres països i alumnes d'arreu del món; per tant, no us estranyi que a vegades hagi d'utilitzar l'anglès per adreçar-me a algun company o professor. Per exemple, el meu professor de Business and Management és francès i realitza les classes en anglès. Al principi em va costar moltíssim acostumar-me al seu accent tant peculiar, no entenia el que explicava... però ara, per sort, ja sí!

Faig una jornada completa, és a dir: matí i tarda. A classe som uns 110 alumnes, però ens separen per grups per realitzar les classes pràctiques, els seminaris. Aquest fet és realment impactant quan vens d'una classe on no arribeu ni als 30 alumnes... però poc a poc t'hi vas acostumant. Veiem doncs que faig classes de teoria i classes de seminari on realitzem pràctiques, activitats i exercicis tot aplicant el que hem après a les classes de teoria.

He tingut sort dels meus companys. Són gent molt treballadora, amb energia i realment agradables. Em sento molt acollida i molt contenta. Passem molt de temps a la biblioteca fent treballs en grup. A vegades, podeu trobar-nos dissabtes i diumenges fent feina a la biblioteca de la Pompeu. Ens fan treballar col·lectivament i això és una manera d'aprendre a treballar en equip i també per conèixer nova gent; tots els treballs que hem d'entregar són en grup.

La vida a la Pompeu és un no parar, cada setmana hi ha alguna cosa a lliurar, algun treball que hem de presentar... però no us penseu que tot és biblioteca! També passem estones a la cafeteria i als patis de la Universitat!

Realment em sento molt orgullosa d'haver arribat fins aquí desprès de tant d'esforç. Us animo que no deixeu de lluitar mai ja que amb constància i perseverança s'aconsegueix allò que un es proposa, de ben segur!!! Rebeu una abraçada ben gran per tots!

Gemma Mir Domènech, desembre 2013


Ex-alumnes des de la Universitat
Promoció XV


© Institut Vescomtat de Cabrera · Hostalric