1
Departaments
Diversos

© INS Vescomtat de Cabrera

 


Judit i Eva a la UdG
Promoció XV : Eva Jiménez i Judit Pla fan Turisme a Girona


Desenganxar-se del sostre i les parets on pràcticament has viscut i has compartit tantes coses durant sis anys es fa estrany, molt estrany, ja que no saps com serà el nou indret on et tocarà començar de zero.

En el moment que queden uns mesos per acabar el batxillerat i començar una nova etapa, les ganes de marxar es multipliquen. Però, sent sincers, arriba el dia en que has de dir adéu a milers de records que només quedaran en la memòria i aquest pas costa; costa deixar enrere amics, professors, històries viscudes i sobretot aquells records que et fan encongir el cor. Són ganes d'avançar però, a la vegada, de retenir el que es va viure.

Quan es tanca una porta, se n'obra una altra, aquesta frase és certa en tots els aspectes de la vida: en els estudis, en les amistats, en la feina, en l'amor, etc. En aquest cas, tancar la porta de l'adolescència i endinsar-se dins un nou món d'adults és tota una aventura.

Us podem començar a parlar de com trobem a faltar l'institut, no l'edifici en si, sinó de tots els professors que al llarg d'aquests sis anys hem tingut el plaer de conèixer i aprendre d'ells. I als companys i amics amb els quals hem compartit infinites experiències. És difícil separar-se d'allò que ha estat casa teva per marxar a un nou món ple de noves experiències a descobrir. El nostre camí no l'hem soles: tenim la sort de compartir aquesta carrera juntes i amb nous companys de classe, ara amics, que estem orgulloses d'haver conegut.

És molt graciós conèixer a gent de tot arreu de Catalunya, inclòs d'Europa. Graciós en el sentit de que cadascú té formes d'expressar-se diferents i acabes aprenent infinites expressions mai escoltades. Des de fa gairebé tres mesos estudiem Turisme a la Universitat de Girona, al Barri Vell. És un nucli increïble. Cada raconet i carreró té una essència i cada esgraó (des de l'estació fins a dalt on hi ha la facultat) ens inspiren a voler seguir cada dia i deixar la nostre petjada.

Ara entenem a tots els universitaris que diuen que la vida es troba al bar, però no només allà; a la biblioteca es podria dir que molt més. Tenim el plaer de tenir una de les millors biblioteques tot just on està la nostre facultat, un món en el qual podríem viure-hi. Qualsevol excusa és bona per anar-hi i, com va dir un dels nostres professors, és un indret tant fascinant que encara que no tinguis ganes d'estudiar, acabes estudiant. Sembla una tonteria, però és ben cert.

Estudiar Turisme no és només viatjar, no només es basa en això. Si us haguéssim de definir què és Turisme no acabaríem mai. No sabíem ben bé en quina carrera ens ficàvem fins que varem començar la primera assignatura: Introducció al Turisme, que va durar un mes. Tot seguit vàrem començar quatre assignatures: comptabilitat, economia, dimensió sociocultural, estadística... I per unes ex-alumnes d'humanitats això es fa molt complicat, però no impossible, ja que cada dia és un nou repte per a nosaltres. Com us haureu suposat, també hem d'estudiar idiomes: anglès, francès, alemany, inclús rus si és el que volem, però aquesta part de la carrera la començarem al gener.

Deixant de banda els llibres i els exàmens, també hem conegut els famosos Dijous Universitaris, on et permeten desconnectar de tot i de la mateixa manera connectar amb la música i l'ambient gironí. Tant els dijous com la resta de dies, són nous ventalls d'oportunitats per a conèixer gent, gustos, aficions, noves sensacions, etc.

Esperem aprendre moltíssim d'aquesta nova vivència i quedar-nos amb el millor de tot. No és un camí de roses, però els entrebancs que ens puguem trobar els superarem. Us desitgem que tot el que feu ho estimeu (picant l'ullet a en Francesc Morfulleda) i així aprofitareu aquests meravellosos anys d'institut. També volem donar ànims als de batxillerat, dos anys intensos però dels millors.

Una abraçada,

Judit Pla i Eva Jiménez, desembre 2013


Ex-alumnes des de la Universitat
Promoció XV


© Institut Vescomtat de Cabrera · Hostalric