1
Departaments
Diversos

© INS Vescomtat de Cabrera

 


Júlia, universitària
Promoció XV : Júlia Nogueras, Economia a la UdG


Hola a tots! Sóc la Júlia Nogueras i estic estudiant primer d'Economia a la Universitat de Girona.

Si us haig de ser sincera, durant l'últim any que vaig estar a l'institut, tenia moltes ganes de marxar, d'estudiar el que a mi m'agradava, de conèixer nova gent, nous ambients… Però llavors et pares i penses tot el que deixes enrere. De l'institut m'emporto grans amistats i grans records que mai oblidaré, i per part dels professors, a part de molts coneixements, moltíssims valors que m'han ensenyat durant els sis anys que hi he estat.

A Girona hi he trobat un món nou que m'encanta. Ara faig horari de tardes, cosa que mai havia fet però que ben aviat t'hi acostumes. Només faig tres hores de classe cada dia, però a la biblioteca i a casa acabo la jornada completa. Les meves noves assignatures són Introducció a l'economia, Instruments de l'economia aplicada, Matemàtiques aplicades a l'economia, Història econòmica… Tot relacionat amb l'economia, que és el que estudio i el que m'agrada.

A l'anar de tardes, a la meva classe no som gaire gent, entre 40 i 50. Ens coneixem tots i aviat vaig fer el meu grup d'amics. I amb els professors, tot i que al principi hi havia molta distància, ara hi ha molt bona relació i xerrem les coses entre tots.

A la Universitat has de ser més autònom, ja que a classe t'expliquen la teoria però tu has de continuar després i fer tots els exercicis i pràctiques per saber-la aplicar. A més, no tens cap tutor que et solucioni els problemes com a l'institut. Hi ha algunes aules per estudiar en grup que ens han resultat molt útils i on hi passem moltes hores estudiant i resolent dubtes.

A part de tots els coneixements que t'ensenyen dia a dia, pots fer moltes altres activitats a la Uni. En el meu cas, sóc delegada de la classe amb un altre noi, estic dins del Consell d'Estudiants i ara, amb un grup, estem fent els passos per ser juntals a la Junta d'Estudiants. Tot això comporta algunes reunions però que si realment t'agrada val la pena.

Si parlem de Girona tampoc puc deixar de dir que els famosos dijous universitaris hi són, i que et trobes moltíssims estudiants com tu, que desconnecten durant la nit i que el divendres van a classe, si hi van, com poden.

La Universitat és un món increïble i si voleu seguir estudiant no us desanimeu, perquè al final tot té recompensa. Un petó a tots!

Júlia Nogueras, gener 2014

Ex-alumnes des de la Universitat
Promoció XV


© Institut Vescomtat de Cabrera · Hostalric