1
Departaments
Diversos

© INS Vescomtat de Cabrera

 

NIT D'ASTRONOMIA

El passat dia 24 d'abril de 2007, es va fer una trobada al pati de l'Institut per contemplar el cel. El senyor Marcel Peix, professor de matemàtiques i afeccionat a l'astronomia ens va explicar en què consistien els conceptes de constel·lacions, estrelles, planetes, nebuloses, galàxies... i com identificar-les.
Seguidament, ens vam organitzar en petits grups per buscar diferents constel·lacions mitjançant un mapa celest. L'activitat va consistir que cada grup havia de localitzar una constel·lació determinada utilitzant els prismàtics, per tal d'assegurar-se que els conceptes explicats anteriorment havien estat adquirits.

Aprofitant que en Marcel havia portat dos telescopis, vam ser capaços de distingir els cràters de la Lluna, els anells de Saturn i el planeta Venus.
L'experiència va ser molt profitosa i alhora ens va aportar molta informació, així com despertar-nos la curiositat envers l'espai i la infinitat de l'univers.

Per a aquells alumnes que estiguin interessats en l'astronomia, adjuntem un seguit de webs on hi ha molta informació relacionada.

Astronomia educativa: Univers i Sistema Solar
http://www.skymaps.com/downloads.html
http://www.stellarium.org
h
ttp://www.shatters.net/celestial


© Institut Vescomtat de Cabrera · Hostalric